Komt er een compensatie voor inwoners, nu problemen met drinkwater maar blijven aanslepen?

bruin water
De problemen met het drinkwater in Begijnendijk blijven maar zorgen voor vervolgverhalen. Burgemeester Bert Ceulemans (Samen) ijvert samen met de andere raadsleden - in het bijzonder partijgenoot Fred De Keyser, die de gemeente vertegenwoordigt binnen De Watergroep, en eerste schepen Bart Sorée (N-VA) - voor een compensatie voor de inwoners die maar blijven kampen met bruin drinkwater, De Watergroep heeft hier nog geen stelling in genomen en houdt haar antwoord in beraad. “Er moet sowieso een plan van aanpak komen, dit kan niet eeuwig blijven duren.”

Vrijdag 21 mei berichten we al over nieuwe problemen in Begijnendijk met het drinkwater. Zoals we toen al schreven had de meerderheid vorige week een overleg met de directie van De Watergroep en eisten ze dringend een plan van aanpak om voor eens en altijd komaf te maken met het bruine drinkwater dat regelmatig uit de kraan komt.

De resultaten van dat overleg zijn nog niet bekend maar dat er compensaties moeten komen voor het geleden leed, is een eis die wel al op tafel ligt en waarover De Watergroep zich nog moet buigen.

Lees verder onder de foto (vlnr: Fred De Keyser, Bart Sorée, Bert Ceulemans).

Begijnendijk Fred, Bert

De oppositie vindt dat de meerderheid te lang aarzelde en al sneller actie had moeten ondernemen maar dat wordt door De Keyser ontkracht. “We zijn hier al lang mee bezig en ik volg dit dossier al op van bij het begin. De Watergroep vertelde ons meermaals dat hun analyses erop wezen dat er geen probleem was, maar dat heeft ons niet tegengehouden om telkens weer nieuwe problemen te melden en antwoorden te eisen.”

Lees meer over