Opnieuw kleurt het drinkwater bruin in Begijnendijk, net als elders

bruin water
De problemen met het drinkwater in het Hageland blijven maar duren, in het bijzonder dan in Begijnendijk waar de politici al langer vragen stellen maar evenzeer in Aarschot waar ook regelmatig problemen opduiken. Het college van burgemeester en schepenen in Begijnendijk nam al contact op met De Watergroep en voelt zich in deze kwestie gesteund door de andere raadsleden

Begijnendijk vraagt nu aan De Watergroep om duidelijkheid want om de haverklap kampen inwoners met bruin water of met een chloorreuk. Meermaals deed De Watergroep onderzoek en nam ze stalen maar de problemen blijven duren. Raadslid Fred De Keyser (Samen) volgt het probleem al enige tijd op en ook nu weer nam hij contact op met De Watergroep: “Donderdag 20 mei waren er alweer problemen, het lijkt maar niet te stoppen. Afgelopen woensdag zaten we samen met mensen van De Watergroep en vroegen we opnieuw naar oplossingen en naar een concreet plan van aanpak om dit probleem voor eens en altijd op te lossen. We vroegen ook om er snel werk van te maken en het plan asap aan ons over te maken, het probleem geraakt maar niet van de baan.”

De Watergroep gaat het probleem in elk geval proberen te detecteren, zo beloofden ze tijdens de meeting met Begijnendijk.

Ook in Aarschot blijft het problemen regenen, ondanks dat ook daar burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld)  eerder al stappen zette om het probleem op te lossen  met het leidingwater . “Dit duurt al jaren en telkens weer is het van dat. De ene keer ziet het bruin, de andere keer ruikt en proeft het naar chloor. Ik vraag me af waarom we eigenlijk de facturen blijven betalen, misschien moet ik dat niet meer doen”, zegt Joël Van Loo die in het Aarschotse woont en de foto leverde van de situatie vorige week.

Lees meer over