Kinderen uit Verviers genieten van verwendagje in Planckendael

Schoolbus Begijnendijk pikt de kinderen in Verviers op
Op zaterdag 11 september 2021 konden bijna 50 kinderen uit Verviers genieten van een traktatie op een heerlijk uitje naar Planckendael. De gemeente Begijnendijk organiseerde dit als steun na de moeilijke periode van de watersnood.

De kinderen in Verviers hebben, met de watersnood daar, een zware periode achter de rug. Voor sommigen is het leed zelfs nog niet voorbij en zitten in de opvang omdat de ouders zwaar getroffen. Raadslid Fred De Keyser (Samen) was tijdens een bezoek aan de stad geschrokken van hoe erg het er was en wou, samen met enkele collega raadsleden, iets ondernemen om de kinderen daar een hart onder de riem te steken. Een ontspannend uitje naar Planckendael kwam na wat overleg en contacten  uit de bus.

Op zaterdag 11 september werden de kinderen van  L’école du Centre en de kinderen  wiens ouders zwaar te lijden hadden onder de watersnood opgehaald door de schoolbus van Begijnendijk. De bestemming was Muizen voor een dagje Planckendael. De directie van de ZOO bood de toegang voor de kinderen gratis aan en Begijnendijk deed een duit in het zakje voor het eten van de kinderen en voor de bus.

“De kinderen hebben enorm genoten van deze dag. Het was mooi om te zien hoe deze kinderen er volop ‘vitamines’ konden opdoen na wat ze in Verviers allemaal hebben meegemaakt. We zijn dan ook heel blij dat we hen dit mooie moment hebben kunnen bezorgen, waarbij uiteraard ook dank aan de directie van de dierentuin”, zegt raadslid Fred De Keyser.

Vanuit Verviers kwamen heel wat positieve reacties op dit initiatief en het leuk dagje voor de kinderen. “Ik wil de gemeente Begijnendijk en de drijvende kracht achter dit initiatief, Fred De Keyser, heel veel dank betuigen voor het bezorgen van een zeer leuke dag voor onze kinderen. Ze werden echt verwend en het deed hen heel veel deugd. Ze zullen dit keer wel allemaal een goede nachtrust gehad hebben”, zegt Sabine Sail, de directeur van de centrumschool van Verviers.

Lees meer over