De griezeltuin van Begijnendijk

halloweentuin
Sven Van Loon is gek op Halloween. Vroeger werkte hij in die periode als scare-actor in Walibi. Nu maakte hij van zijn tuin in Begijnendijk een  groot griezelparadijs en stelt hij deze nog tot 7 november op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag open voor iedereen die wel van een portie spanning kan genieten. 

Wanneer hij als scare-actor in Walibi werkte, wilden zijn kinderen hem hier altijd bij begeleiden. Omdat dat niet kon, besloot Sven Van Loon twee jaar geleden dan maar om bij hem thuis in Boortmeerbeek een spookhuis te maken. Tot groot jolijt van zijn kinderen én de vele bezoekers die er langs kwamen. Vorig jaar verhuisde hij naar Begijnendijk en na de verplichte coronapauze bouwde hij ook hier een griezeltuin. Met tal van grafzerken, ondoden en wat er nog al zo allemaal in een griezeltuin leeft, of juist niet. Ook het succesvolle spookhuis kreeg weer een plaats in zijn tuin, al ging dit deze keer van 6 naar 10 meter. "Want ik heb nu plaats om het nog grootser aan te pakken", vertelt Sven. En dus werd er geknutseld, hij maakte veel van de griezelstukken zelf, en online naar unieke griezelpoppen gezocht. 

Ook hier stelt hij zijn tuin gratis open voor iedereen die eens goed wil griezelen. Op woensdag, vrijdag, zaterdag (nu zaterdag uitzonderlijk niet) en zondag, telkens tussen 19 en 22 uur. Want het moet natuurlijk donker zijn, zodat iedereen volop van de vele licht, rook en geluidseffecten kan genieten. Want als hij iets doet, doet hij het goed. 

Je vindt de griezeltuin in de Puttestraat 131 in Begijnendijk. Binnen zonder bellen. 

spookhuis
spookhuis

Lees meer over