Begijnendijk en EcoWerf roepen op om later op de dag naar het recyclagepark te gaan

recyclagepark Begijnendijk
Met de sluiting van het recyclagepark in het vooruitzicht staan heel wat inwoners van Begijnendijk tijdens de eerste openingsuren van het park met hun wagen op de openbare weg aan te schuiven om hun afval weg te brengen.

Iedereen wil immers van deze laatste openingsdagen gebruikmaken om met zijn afval naar het recyclagepark te gaan. Samen met EcoWerf roept het lokaal bestuur van Begijnendijk iedereen op om later op de dag te gaan en zo de drukte te spreiden.

De inwoners kunnen op werkdagen tot 19.15 uur in het park terecht. Zaterdag kan dat nog tot 15.45 uur. Op 1 maart 2021 sluit het recyclagepark van Begijnendijk voor de rest van het jaar om anders te worden ingericht en zo meer ruimte te creëren. Vanaf 2 maart 2021 kunnen de inwoners er dan ook niet meer terecht. Dat kan wel in de twaalf recyclageparken van EcoWerf die al met een DifTar-systeem zijn uitgerust, waaronder de naburige parken van Keerbergen, Rotselaar en Tremelo.

De inwoners werden hiervan via een folder in kennis gesteld. In het recyclagepark van Begijnendijk zijn deze week vier parkwachters aan de slag, terwijl er dat op normale dagen één en op drukke momenten twee zijn. Ook de politie zal de volgende dagen het verkeer op de openbare weg tijdens drukke momenten in goede banen leiden.

Lees meer over