Werken op N10 worden uitgesteld naar volgend jaar

N-10
Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft, in overleg met Aarschot en Scherpenheuvel-Zichem , beslist om de planning van de werken op de Diestsesteenweg/Basilieklaan (N10) uit te stellen naar volgend jaar. Ze doen dit om de hinder te beperken want door de vorige planning zou er twee keer hinder geweest zijn en net dat willen ze voorkomen.

De eerdere planning voorzag deze zomer al in werken op het stuk tussen Rillaar en de rotonde in Scherpenheuvel. “De planning werd al eens aangepast, maar na nieuw overleg met de gemeenten werd alles opgeschoven naar 2022”, luidt het.

Tijdens de werken volgend jaar zal de gewestweg enkele weken afgesloten worden voor het doorgaand verkeer, plaatselijk verkeer blijft grotendeels wel mogelijk. Wanneer de werken precies starten is nog niet bekend maar de verantwoordelijken beloven goed op tijd een brief in de bus van de omwonenden te deponeren met meer info.

Wegen en Verkeer geeft de N10 een grondige opknapbeurt. "Op sommige stukken krijgt de rijweg een volledig nieuwe asfaltlaag, elders zorgt een beschermende laag ervoor dat de rijweg in goede staat blijft. Ook de fietspaden worden aangepakt. Met deze ingrepen gaat het rijcomfort, zowel voor fietsers als automobilisten, er stevig op vooruit", luidt het bij het agentschap. 

 

Lees meer over