Barmhartige bewoner Gijmelbergwijk in Aarschot doet warme oproep voor een overdekte bushalte

Gijmelbergwijk halte

De man had opgemerkt dat een kennis, een verstandelijk beperkte vrouw, een uur in de gietende regen uur op de belbus stond te wachten.

De vrouw was op weg naar het UZ in Leuven om haar man te gaan bezoeken. "De vrouw en haar man kunnen niet lezen of schrijven. Dus zij kan de informatie aan de bushalte niet lezen en kan ook geen GSM hanteren. Dat bestaat nog in Aarschot en in de Gijmelbergwijk. De man is er bovendien erg aan toe en hij komt misschien niet meer terug naar huis", zo klinkt het bezorgd bij de buurtbewoner.

Hij verwijt het stadbestuur en de bouwmaatschappij dat zij in deze moderne tijden onvoldoende rekening houden met zwakbegaafde personen. "Mag ik dringend vragen om daar een bushokje te plaatsen? In afwachting van een definitieve oplossing kan men er een bushokje plaatsen van diegenen die er op de werkplaats van de gemeentearbeiders staan. En, begin a.u.b. niet te verwijzen naar De Lijn en de Lijn naar het stadsbestuur. Dat zou pas grof zijn", zo eindigt hij zijn betoog kordaat.

 

 

Lees meer over