Vandalisme in de Gijmelbergwijk in Aarschot gaat verder

Vandalisme afval glasbakken

Een bezorgde bewoner luidt opnieuw de alarmbel.
 

De bewoner verklaart: "Ik woon al meer dan 25 jaar in deze wijk en het gaat van kwaad naar erger met de overlast, het racisme en sluikstorten. Nooit wordt afdoende opgetreden en er dienen zich steeds opnieuw feiten van vandalisme aan. Meerdere mensen hebben van ellende een fake camera geplaatst om eventuele vandalen af te schrikken."

Volgende lijst van vandalisme en wangedrag wordt opgesomd: "Het sluikstorten aan de glasbakken van de Gijmelbergwijk gaat maar door. Een probleem dat al decennia duurt en waar niets efficiënt aan gedaan wordt. Er liggen twee kapotte plastieken ligzetels en een bidon op de openbare weg. Op de muur van 'de Blokhut' werd recentelijk een mogelijk racistische tekst aangebracht. Aan de benedenzijde van de wijk rijden bestuurders met auto's waarvan de uitlaat opzettelijk en buitengewoon hard lawaai maakt. Bovendien zijn het diezelfde bestuurders die hard in de wijk rondrijden. Jongeren lopen regelmatig op de openbare weg met een 'boombox' die overdreven overlast veroorzaakt. Ook wordt er af en toe zwaar vuurwerk afgestoken."

Naar analogie van de sociale woonwijken aan de Grecht, aan de Elisabethlaan en in de Molendreefwijk vragen de omwonenden om de snelheid in de Gijmelbergwijk tot 30 kilometer per uur in te perken en tevens om de handhaving van het parkeerverbod voor zware vrachtwagens te handhaven.

 

Lees meer over