Week van de Mobiliteit knap in de kijker op autoloze zondag in Aarschot

Stoemperkeskoers
Van 16 tot en met 22 september is het de Week van de Mobiliteit dit jaar. In Aarschot werden heel wat activiteiten voorzien. De autoloze zondag op 19 september werd het hoogtepunt met een Stamperskerskoers, Speelstraten en een Demerafvaart met de kano.

De autoloze zondag werd in Aarschot een groot succes. Diverse ludieke acties, maar ook het zomers weer en de opendeurdagen van de handelaars, droegen daar toe bij.

De speelstraten waren druk bezet en er hing overal een leuke sfeer. De kinderen konden zich nog eens volop uitleven. De jongsten onder hen, namelijk peuters en kleuters van 2 tot 5 jaar, konden ook deelnemen aan de Stoemperkeskoers. En dat bleek eveneens een succes, want een honderdtal piepjonge stoemperkes namen deel aan de wedstrijd. Het was een leuk beeld in het centrum van de Demerstad. 

Met het mooie zomerweer werd ook het kanoën getriggerd. Heel wat mensen beleefden hun allereerste kanotocht op de Demer en dat werd gesmaakt. 

Het was duidelijk dat de Aarschottenaar de auto gerust eens kon achterlaten. Het stadsbestuur hoopt dat ook tijdens de laatste dagen van de Week van de Mobiliteit de leerlingen nog zo veel mogelijk met de fiets naar school gaan en uiteraard daarna ook.

Schepen Isabelle Dehond startte de kanotochten op

Schepen Dehond op kanotocht
Schepen Dehond op kanotocht

Lees meer over