Verlenging preventieve sluiting Sancta Maria Instituut Aarschot

leerling
Bij de testen van vrijdag 30 april bleken toch enkele bijkomende positieve resultaten. Daarom wordt de preventieve sluiting verlengd tot einde van de week.

Vorige week was er in basisschool Sancta Maria Aarschot een grote coronatest voor de leerlingen en leerkrachten. Hieruit kwamen een aantal extra besmettingen naar voren, gelukkig bleek het aantal wel beperkt. De besmettingen vonden plaats in de kleuterschool en ook in het eerste, tweede en derde leerjaar. Het vierde, vijfde en zesde leerjaar bleven (voorlopig) gespaard.

Na overleg tussen de burgemeester, het crisisteam en het CLB werd gezamenlijk beslist om toch de volledige school preventief gesloten te houden tot en met vrijdag 7 mei. "We willen geen onnodig risico nemen gezien de grote verwevenheid tussen de verschillende klassen zoals broers en zussen in andere klassen", zegt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD).

Alle kleuters, leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar en leerkrachten worden opnieuw getest en blijven in quarantaine tot ze het resultaat van deze tweede test kennen. De testen worden opnieuw uitgevoerd door het testteam van UZ Gasthuisberg, op dezelfde locatie in de school, op vrijdag 7 mei in de voormiddag. Alle betrokkenen ontvangen in de loop van de komende dagen concretere informatie over het uur waarop ze verwacht worden op school.

De klassen die hun tweede test al gehad hebben, moeten geen derde keer meer getest worden. De leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar hoeven niet opnieuw getest te worden. Desondanks moeten zij ook tot en met vrijdag 7 mei hun contacten beperken tot de meest noodzakelijke. Ze mogen niet naar hun hobby’s en mogen geen familie of vrienden bezoeken. "Het is belangrijk om de gezondheid goed op te volgen. Bij de minste symptomen (verkoudheid, koorts, moeilijk ademen, hoesten, slecht ruiken of proeven), vragen we om onmiddellijk contact op te nemen met de huisarts", zegt de burgemeester.

Corona-update kleuterschool Zonnedorp Aarschot 

Na overleg tussen alle betrokkenen werd beslist om de kleuterklassen van Zonnedorp in Aarschot preventief te sluiten tot en met dinsdag 4 mei en over te gaan tot een uitgebreide coronatest van alle leerlingen, leerkrachten en personeelsleden van de school. Die testen vonden vandaag, maandag 3 mei 2021, plaats onder leiding van het mobiele testteam van UZ Gasthuisberg.

Op basis van de resultaten, die morgen in de loop van de dag bekend zullen zijn, zal het crisisteam in overleg met de school en de burgemeester beslissen welke stappen noodzakelijk zijn. Het gaat in beide gevallen om preventieve maatregelen en uitgebreide testen. "We willen vermijden dat het virus zich breed verspreidt en grijpen daarom preventief in om eventuele verspreiding tijdig een halt toe te roepen. Zeker met de versnelling van de vaccinaties in het vooruitzicht, moeten we er alles aan doen om besmettingen te voorkomen. We danken iedereen voor de medewerking en het begrip", besluit Rutten.

Lees meer over