Trage Wegenwandeling zet nieuwe wandelwegen in de kijker

9 oktober 2021 | 20u34 | Gepost door redobra@telenet.be
Trage Wegenwandeling
Op zondag 10 oktober 2021 wordt er, na een jaar onderbreking, terug een Trage Wegenwandeling georganiseerd in Aarschot. Dit keer zijn er enkele 'speciallekes'.

Heel wat mensen zijn tijdens de coronaperiode volop beginnen wandelen en hebben toen kunnen ervaren dat er heel wat nieuwe wandelpaden door Groot-Aarschot lopen. Of beter gezegd heel wat paden die terug opengesteld zijn na vaak jaren van afgesloten te zijn of helemaal dicht gegroeid. Het heeft de stad heel wat geld gekost, maar het heeft er toe bijgedragen dat het wandelen in coronatijd wat meer verspreid kon. Langs de Demeroever was het immers vaak aanschuiven.

Dat er nu veel trage wegen terug open gemaakt zijn is niet alleen te danken aan de medewerkers van de groendienst en de ploegen van Entiris. Maar dat is ook het resultaat van een tiental verenigingen die via de nieuwe subsidieregeling van de stad het onderhoud van in totaal al meer dan 30 km aan trage wegen op zich namen. De verenigingen zijn hier gelukkig mee. Ze kunnen zo terug wat geld in het laatje krijgen na een periode van geen inkomsten door het wegvallen van eetdagen.

Wie kennis wil maken met de trage wegen in Langdorp kan op zondag 10 oktober vanaf 8 uur vrij starten aan de O.L.V. Fatima kerk aan Hombergstraat 1.

Je kan er kiezen uit parcours van 5, 10, 15 en 20 km. Voor de kinderen is er een speciale zoektocht naar Pokemonspulletjes. Voor de hondenliefhebbers is er een leuke hondenwandeling met demo ‘doggy dance’.
Voor de fijnproevers tenslotte is er een bier- en wijnwandeling.

Lees meer over