Muzikanten en kunstenaars gezocht voor Art & Roots in the Woods festival

Art en Roots in the woods
Vzw de Bosvrienden, de stad Aarschot, de IGCS (Intergemeentelijke Culturele Samenwerking) en het Agentschap Natuur en Bos zoeken lokale kunstenaars en muzikanten die willen meewerken aan “Art & Roots in the Woods”, een familie-evenement in Meetshovenbost dat iedereen wil laten kennismaken met die lokale kunstenaars en dat in een uniek natuurkader.

Bedoeling is om er kunstenaars en muzikanten samen te brengen. “Enerzijds zoeken we lokale kunstenaars die de kunstmarkt willen komen opvrolijken en daarvoor een gratis standplaats toegewezen krijgen. Anderzijds zijn we ook specifiek op zoek naar hout- en natuurkunstenaars om hun artistieke vaardigheden te tonen op de houtkunstroute. Voor een leuk streepje muziek hebben we dan weer goede muzikanten nodig en daarom zoeken we  zowel muzikanten voor het hoofdpodium als enkele buskers voor op de kunstmarkt”, legt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld) uit.

Enige vereiste is dat je als muzikant into rootsmuziek bent en bij voorkeur zijn de deelnemers, zowel de muzikanten als de kunstenaars, afkomstig uit de IGCS-regio, dat wil zeggen uit Aarschot, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Holsbeek of Begijnendijk zijn. “Rootsmuziek gaat eigenlijk terug naar de wortels, de roots dus, van de muziek en is zowel beïnvloedt door de Amerikaanse folk en blues, als de Europese”, legt Kurt De Bont van Rootstown uit, die als partner een aantal groepen levert voor het festival.

 Het evenement gaat door op zondag 5 september, dat is als de coronamaatregelen het toelaten, en inschrijven doe je voor 1 juni. Stuur je contactgegevens en een omschrijving van je kunstvaardigheden naar art.roots.woods@gmail.com met de vermelding Kunstmarkt of Kunstroute. Geïnteresseerde muzikanten moeten een YouTube link van 2 nummers doorsturen of de liedjes via WeTransfer mailen naar hetzelfde adres met als vermelding Podium of Busker.

Lees meer over