Gezocht: vrijwilligers voor het vaccinatiecentrum in Aarschot

vaacinatiecentrum
De lokale besturen van Aarschot, Begijnendijk en Tielt-Winge zoeken helpende handen voor het vaccinatiecentrum in Aarschot. Wil jij je hulp aanbieden? Registreer je dan als vrijwilliger via de website van jouw gemeente.

Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Diest, Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge maken samen deel uit van de Eerstelijnszone (ELZ) Demerland. In onze ELZ worden twee vaccinatiecentra voorzien:

• Stadsfeestzaal Aarschot voor de inwoners van Aarschot, Begijnendijk en Tielt-Winge 

• Den Amer in Diest voor de inwoners van Bekkevoort, Diest en ScherpenheuvelZichem

In samenwerking met ELZ Demerland en de lokale besturen werd al heel wat werk verricht voor het vaccinatiecentrum in Aarschot. De timing van de opstart is afhankelijk van de levering van de vaccins. In elk geval zal het vaccinatiecentrum in Aarschot operationeel zijn als het zover is.

Oproep vrijwilligers

Per dag zouden we zo’n 1.200 vaccins toedienen in ons vaccinatiecentrum. Dat 7 dagen op 7, telkens van 8 tot 20 uur. Het aantal vaccins per dag kan indien nodig zelfs nog uitgebreid worden als we eventueel met meer dan 4 vaccinatielijnen zouden werken. Om het vaccinatiecentrum op volle toeren te laten draaien, zijn er dus heel wat helpende handen nodig. We zoeken onthaalmedewerkers, stewards om toezicht te houden in de wachtzones en medewerkers voor het callcenter om te informeren en afspraken te beheren.

Wil jij je hulp aanbieden? Registreer je dan als vrijwilliger via de website van jouw gemeente. Personen actief in de medische sector die zich kandidaat willen stellen om vaccins toe te dienen, vullen het specifieke formulier voor medisch personeel in. Ook dat formulier is terug te vinden op de gemeentelijke websites.

Lees meer over