Eerste schooldag in Aarschot, ook voor de directeur want de vorige ging met pensioen

Nieuwe directeur in Sint-Pietersschool
Ook in Aarschot was het voor vele kinderen de eerste schooldag. In Langdorp was het daarenboven een eerste schooldag als directeur voor twee scholen voor Marleen Beirinckx.

Aan de schoolpoorten van de Sint-Pietersschool en de O.L.V van Fatimaschool in Langdorp was het een drukte van jewelste. Het was dan ook een belangrijke eerste schooldag. De nieuwe directeur werd er verwelkomd. Marleen Beirinckx, tot vorig jaar leerkracht in Langdorp, heeft de zware opdracht die Gerda Vandegaer zo lang deed, overgenomen. En ze heeft er duidelijk zin in. Ze pendelde zowel in de ochtend als tegen de middag over en weer naar beide scholen.

Maar ze werd er letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet. Het begon met taart in Sint-Pieters en eindigde met bloemen en een geschenkenmand in O.L.V. van Fatima. Ze heeft heel wat plannen voor dit schooljaar, maar is alvast begonnen met het jaarthema 'Kom er bij'. Dat werd in de Sint-Pietersschool ook duidelijk gemaakt door de leerkrachten met hun pak. 

Lees verder onder de foto.

Nieuwe lokalen voor de derde graad
De Springplank groeit snel

De Springplank maakt een grote sprong

De Springplank, de school met de bijbel, blijft stevig groeien. Er werden voor deze eerste schooldag maar liefst 19 bijkomende kinderen aangemeld, goed voor een groei van 25%. Directeur Evelien Hakelbracht is zeer blij met de stevige groei. Gelukkig werden er tijdens de vakantie nieuwe lokalen bijgeplaatst en kunnen alle leerlingen nu ook wat extra ruimten benutten. "De kleuters kregen een extra lokaal en de derdejaars zijn in de nieuwe lokalen getrokken", zegt Evelien.

De school kent inmiddels ook een stijging van het aantal leerlingen uit de buurt, maar huist ook nog steeds heel wat leerlingen uit de brede omgeving, gezien de aard van de school (school met de bijbel). 

"We gingen oorspronkelijk dit schooljaar ook starten met het aanbieden van buitengewoon onderwijs, maar door de coronaperikelen hebben we dit project niet tijdig goedgekeurd gekregen. Maar we schuiven het gewoon een jaartje op", zegt Evelien.

De kinderen hadden het alvast naar hun zin op deze eerste schooldag en genoten van hun nieuwe of uitgebreide ruimten.

4de leerjaar Zonnedorp

Zonnedorp gaat schakelen dit jaar

Ook in basisschool GO! Zonnedorp was er weer volop leven in de brouwerij. De kinderen werden er feestelijk onthaald en dadelijk volop aan het werk gezet met het nieuwe jaarthema, namelijk schakelen. 

"We blikken vooruit, maken plannen en we dromen. Voor onszelf, voor onze leerlingen en voor de school. We willen iedereen laten geloven in zichzelf, we willen kinderen die het nodig hebben extra uitdagen. We willen er weer voor onze bengels zijn om hen aan het leren te krijgen op een fijne en warme manier. We willen een voorbeeld zijn en de kinderen stimuleren om het voorbeeld te volgen zodat we dit samen kunnen doen. Daar hebben we elkaar voor nodig, zoals in een sterke ketting. Elke schakel telt, sluit op een andere schakel aan en maakt de ketting niet alleen sterker, maar ook kleurrijker en meer divers", zegt directeur Judith Maris.

Op de eerste schooldag worden de klassen uitgedaagd. Iedereen kan vijf challenges doen die de groepsdynamiek in de klas versterkt. In de loop van het schooljaar wordt er verder gewerkt zodat ook de groepen elkaar kunnen verbinden tot de school een hele ketting/schakel wordt.

Lees meer over