Coronaproof Erfgoedweekend in Aarschot

Erfgoedweekend goes coronaproof

Om de 20ste verjaardag te vieren van De Erfgoeddag komen de initiatiefnemers met een heus Erfgoedweekend. Deelnemers kunnen best een zaklamp voorzien want er staat ook een nachtgebeuren op het programma.

Op drie verschillende locaties vertellen stadsgidsen een spannend verhaal. “Die duren elk ongeveer 20 minuten maar de activiteit zelf neemt een uurtje in beslag en gaat door in de museumtuin op 24 april”, weet burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld).

Ook de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Aarschot doet mee en stelt een stukje geschiedenis tentoon. “De collectie nota’s en notitieboeken van geestelijken en schrijvende Aarschottenaren uit het verleden is indrukwekkend. Sommige historische snippers gaan zelfs terug tot de 16de eeuw. Deze greep uit ons archief is echt de moeite waard”, legt schepen van Toerisme Annick Geyskens (N-VA) uit.

De activiteiten gaan door op zaterdag 24 en zondag 25 april van 11 tot 14.30 uur en worden coronaproof georganiseerd. Deelnemen is gratis maar op voorhand inschrijven is een muist. Als je wil deelnemen aan de nachtverhalen, die beginnen om 19.30 uur en 21 uur,  bel je naar het Stedelijk Museum op 016/56.84.51

Voor de tentoonstelling in de kerk kan je je inschrijven tot vrijdagavond 23 april om 20 uur en dat doe je door een mail te sturen naar josbruyninckx@gmail.com of te bellen naar 0495/58.77.11.

Deelnemers moeten een mondmasker op en meer informatie krijg je op de website.

Lees meer over