Buurtbewoners spelen even voor agent en klissen hardleerse dief

Dieven op pad: een overzicht

Het lijkt een scene uit een film maar in de Demerstraat in Aarschot werd dinsdagavond een inbreker bij de lurven gevat door buurtbewoners. De man probeerde in een woning in te breken. Ze konden de inbreker overmeesteren en alarmeerden de politie. 

De dader, S.D.A. (44) uit Aarschot was het pand binnengedrongen maar alerte buurtbewoners zagen het gebeuren en alarmeerden de politie.

In afwachting van de politie konden de bewoners, die hem in hun garage betrapten, overmeesteren, met de hulp van andere buurtbewoners. De agenten voor even konden de verdachte onder bedwang houden tot de agenten ter plaatse aankwamen. 

De betrapte inbreker was allesbehalve aan zijn proefstuk toe voor soortgelijke feiten. Hij werd woensdag voorgeleid bij de Leuvense onderzoeksrechter. Het parket handelt de zaak af, hopelijk meer informatie later.

De Aarschotse politie is blij dat een inbreker kon worden ingerekend door toedoen van de medeburgers. "We hebben verschillende bezorgde burgers aan de telefoon gekregen die verdacht gedrag meldden. Dat kunnen wij enkel toejuichen, het is net om die reden dat we makkelijker inbrekers kunnen inrekenen. Ze kunnen beter te veel bellen met verdachte zaken dan te weinig. Dankzij meerdere telefoontjes kunnen we effectiever te werk gaan", klonk het daar.

Lees meer over