Bedenker Huiskamerquiz Stefaan Andries komt met zomerquiz maar presenteert niet zelf

Stefaan Andries komt nog één laatste keer met een quiz, deze keer vanuit het CC Het Gasthuis in Aarschot.
De Huiskamerquiz van Aarschottenaar Stefaan Andries (55) krijgt nu echt een live vervolg. Eerder waren er al plannen om een Aarschotse Zomerquiz te organiseren in de Cristal Open Air maar die plannen werden uitgesteld. Aangezien de quiz klaar was en inspeelde op de actualiteit wilde hij en zijn quizkompaan Freddy Beekman deze toch laten doorgaan. Daarom organiseren ze op 1 augustus in de zomerbar van CC Het Gasthuis De Zomerquiz ten voordele van de vzw Bij ons thuis.

Andries presenteerde en organiseerde in volle coronacrisis al de Huiskamerquiz en kwam later met de Camperquiz, waarvoor hij het land afzeilde in een mobilhome. “Dat was allemaal heel leuk en recent nog gingen we op zoek naar de ambassadeurs van de stad in de Aarschot Online Quiz. Dat was voor mij een mooi eindstation en ik besloot toen om even niets meer op poten te zetten. De samenstelling van de quiz was rond en de voorbereiding voor de Cristal Open Air quiz stond klaar. We wilden dan ook de 150 quizvragen die we hadden voorbereid gebruiken en daarom dat we nu een quiz organiseren in het CC”, zegt de quizmaster. 

Lees verder onder de foto.

Stefaan Andries

Groot succes

Dat ze in de stad graag quizzen, blijkt uit het aantal inschrijvingen. “Die werden opengesteld op zaterdag 17 juli en binnen het half uur hadden we al tien ploegen die wilden deelnemen. Intussen zitten we aan 28 deelnemende ploegen en zijn de inschrijvingen eigenlijk al afgesloten.”

De quiz draait rond algemene kennis en zal het ook hebben over gebeurtenissen die deze zomer al actueel waren, de presentatie zal Andries daarentegen niet zelf in handen nemen.  “Toen ik enkele maanden geleden de Aarschot Online Quiz presenteerde, zei ik dat het mijn laatste zou zijn voor een poosje en daarom neemt Freddy Beekman deze keer de honneurs waar. Hij is ook een icoon in het Vlaamse quizwereldje en gaat dat minstens evengoed doen als ik.”

Lees verder onder de foto.

Huiskamerquiz Aarschot

Eventueel tweede quiz-avond organiseren

Ook al is het eigenlijk al fullhouse, toch kan je nog vragen om deel te nemen. “Als er voldoende interesse is, organiseren we dezelfde quiz een tweede keer enkele dagen later.”

Inschrijven kost 15 euro en per ploeg mag je met maximum 5 mensen deelnemen. Je interesse kan je mailen naar dehuiskamerquiz@gmail.com. De quiz wordt, in tegenstelling met andere initiatieven van Andries, deze keer niet gestreamd.

Zoals alle andere avonden van de zomer mag een Aarschotse vereniging wat extra verdienen door er voor de bedieningen te zorgen. Tijdens de quizavond zijn het de mensen van vzw Bij ons thuis die instaan voor het opnemen en rondbrengen van de bestellingen.

Lees meer over