16de Golden Lifetime Awards uitgereikt

16 september 2021 | 07u40 | Gepost door redobra@telenet.be
De winnaars van de Golden Lifetime Awards
Op woensdag 15 september 2021 werden voor de 16de keer nu al de Golden Lifetime Awards uitgereikt. In de Aarschotse Gasthuiskapel kwamen heel wat Vlaamse artiesten, muzikanten en managers afgezakt om mee eer te betonen aan de laureaten.

Elk jaar sinds 2005, met uitzondering van 2020 door corona, worden in Aarschot de Golden Lifetime Awards uitgereikt. In de beginjaren werd hier enkel de Golden Lifetime Achievement Award uitgereikt als de award voor het Nederlandstalige lied, een personalityprijs die in het leven werd geroepen als bijzondere waardering voor het Nederlandstalige lied en zijn of haar vertolker(s). De Award is ook bedoeld als aanmoedigingsprijs voor hun dagdagelijkse inzet en hun carrière door de jaren heen.

Maar sinds 2012 wordt er ook een award postuum uitgereikt aan een verdienstelijke artiest. Sinds 2015 wordt er ook een derde jaarlijkse award uitgereikt, namelijk de carrièreprijs ‘Uit het oog niet uit het hart’.

De Golden Lifetime Achievement Award

Deze prijs werd dit keer uitgereikt aan Gerry Hagger (Gert Vanderhaeghe). Hij kreeg dit voor zijn 45 jaar showcarrière en zijn oeuvre met heel wat grote hits, zoals ‘Dit is het mooiste’ en ‘Vlaanderen mijn land’. Die laatste bracht hij als tribute aan zijn held Will Tura. Hij volgt John Terra op, die in 2019 deze prijs te beurt viel.

Uit het oog maar niet uit het hart

De carrièreprijs ging dit jaar naar Yvette Ravell (Yvonne De Snyders). Deze 73-jarige zangeres en kunstenares is nog steeds volop actief met het maken van liedjes, maar treedt al even niet meer op. Ze organiseert zelf nog wel concerten waarbij ze telkens heel wat Vlaamse artiesten uitnodigt, want ze heeft een groot hart voor het Vlaamse lied.

De Postume Award

De Postume Award werd toebedeeld aan Bart Van Den Bossche. Nu 8 jaar geleden overleed totaal onverwachts deze zanger van vrolijke liedjes. De prijs werd overhandigd aan zijn zoon Arno (Arno Gloria) die zelf recent zich ook in de wereld van de muziek heeft gestort. Zowel zijn uiterlijk als zijn stem zijn haast een kopie van Bart.

Organisator Paul Peeters was zeer tevreden met deze 16de editie en kijkt al uit naar de 20ste editie in 2025, wat een speciale editie gaat worden.

Lees meer over