Ultramodern operationeel revalidatiecentrum in Glabbeek op 40 dagen gebouwd

16 juni 2021 | 17u14 | Gepost door rik.poulman@te…
reva1
Sinds vandaag is het post-revalidatiecentrum Curam Domi in Glabbeek operationeel. Noem de instelling het gerust een juweeltje dat beschikt over de meest hedendaagse toestellen met een look die mijlenver afstaat van klassieke herstellingsoorden. Het huidige centrum is een pop-up van wat later een heuse zorgcampus moet worden van wel 14.000 m²

Het is wel even schrikken wanneer je het terrein waar het centrum is opgetrokken, oprijdt. Dat bevindt zich namelijk in een van de oude militaire loodsen die in 1987 werden verlaten en tot voor enkele jaren stonden te verkommeren. Het contrast met de binnenkant kan niet groter zijn: een ruime ontvangsthal met dito balie, open ruimtes, vrolijke kleuren en mooie metersgrote foto’s aan de wanden.

Lees verder na de foto

opening

“Wij waren al geruime tijd op zoek naar een locatie hier in de regio om een zorgcampus uit te bouwen”, zeggen initiatiefnemers Rudy Mattheus en Cindy Jonckman, “Uiteindelijk kwamen wij hier in Glabbeek terecht. “De campus die wij op het oog hebben, vraagt nog enige voorbereiding en met de bouw wordt volgend jaar gestart. De coronacrisis en de enorme nood aan revalidatie deed ons uitkijken naar een pop-up om snel van start te kunnen gaan. De suggestie van burgemeester Peter Reekmans om daarvoor een van de loodsen van het voormalige militaire terrein te gebruiken, bleek een schitterend idee. Voor de realisatie van het concept deden wij een beroep op het evenementenbureau UC Belgium van Peter Veekmans uit Heusden-Zolder, een prachtige onderneming die er in slaagt op zeer korte tijd onze ideeën uit te werken. Het resultaat overtreft onze verwachtingen.”

Lees verder na de foto

mattheus

 

Curam Domi wil op 5 jaar tijd 25 grote centra en 75 satellietcentra opzetten waar beleving en beweging voor revaliderende patiënten samenkomen. “Bij het opzetten van ons concept houden wij drie doelstellingen voor ogen”, aldus Mattheus. “De zorg moet zeer toegankelijk zijn tegen gangbare tarieven, zij moet passen binnen de visie in het veranderend karakter van de ziekenhuizen om patiënten van zodra het kan uit de kliniek te ontslaan en onze patiënten moeten een ander aanvoelen hebben dan een ziekenhuisgevoel. Vandaar onze samenwerking met een bedrijf uit de entertainmentsector. Wie hier als patiënt een voet in huis zet, krijgt meteen een healing gevoel. Door efficiëntie en het inzetten van de modernste middelen betrachten wij de revalidatie sneller te laten verlopen.

Lees verder na de foto

algemeen beeld

Provinciegouverneur Jan Spooren met zelf een verleden in de zorg, noemt de komst van het revalidatiecentrum een zegen voor de wijde regio en een ontbrekende schakel niet alleen voor het Hageland maar ook voor de hele provincie. “Wat ik hier zie, overtreft mijn stoutste verwachtingen”, zei de gouverneur die meteen wees op de creativiteit die sommige lokale besturen aan de dag leggen. “Het zijn vaak onze steden en gemeenten die snel inspelen op noden, maar ook op de opportuniteiten die ze krijgen”, aldus Spooren.

Lees meer over