GLUTATHION, ESSENTIELE ZWAVELMOLECULE VOOR EEN OPTIMALE GEZONDHEID

26 April 2021 | 11u03 | Gepost door Anoniem (niet gecontroleerd)
Misschien doet de naam ‘glutathion’ niet onmiddellijk een belletje rinkelen, maar deze zwavelhoudende stof die de mens van nature aanmaakt, is onmisbaar is voor een optimale gezondheid van alle lichaamscellen en organen. Het aanvullen van deze stof in ons lichaam, kan dan ook in bepaalde gevallen zeer nuttig zijn.

Essentieel voor de afweer
De sterkte van onze weerstand hangt in grote mate af van de functie van de witte bloedcellen. Onmisbaar voor deze ‘afweersoldaten’ is glutathion: door deze molecule leven ze langer, bewegen ze beter en bestrijden ze adequaat vreemde indringers zoals virussen. Glutathion remt hierbij onnodige ontstekingsreacties en heeft ook een opmerkelijke capaciteit om taaie en kleverige slijmen in de luchtwegen op te lossen. Ze helpt ook allergieën afremmen van de luchtwegen zoals astma en hooikoorts.

De leverreiniger bij uitstek
Dagelijks wordt de lever van de westerse mens overstelpt door toxische stoffen en uit het milieu, werkomgeving, medicijnen, verwerkte voeding en de eigen stofwisseling. Onmisbaar om deze stoffen te ontgiften is glutathion: ze helpt zowel in fase 1 als fase 2 van de leverzuivering vetoplosbare gifstoffen omzetten in wateroplosbare stoffen die vervolgens via de gal, darmen en urine kunnen afgescheiden worden. Glutathion is hierdoor ook een natuurlijk middel dat bij veel leveraandoeningen wordt ingezet.

Celbeschermend antioxidans
Ten slotte is glutathion een zeer sterk antioxidans. Dat betekent dat ze helpt vrije radicalen die onze lichaamscellen en -structuren beschadigen, een halt toe te roepen. In eerste instantie is dat welkom om vroegtijdige ouderdomsverschijnselen af te remmen. Maar die beschermende werking ontplooit zich ook in de hersenen, de bloedvaten en de spijsvertering. Hierdoor wordt glutathion in de complementaire geneeskunde zowel ingezet tegen dementie en de ziekte van Parkinson, als tegen hart- en vaatziekten en tegen ontstekingsverschijnselen in maag en darmen.

Optimale bloedspiegel

Het mag duidelijk zijn: heel wat gezondheidsprofessionals proberen bij hun patiënten de glutathionspiegel op peil te brengen. Naast een gezonde voeding kan hiervoor beroep gedaan worden op het aminozuur N-acetyl- cysteïne en glutathion zelf. Van eerstgenoemde maakt het lichaam vlot glutathion aan; glutathion in zijn bioactieve vorm aanvoeren is een meer directe, maar iets duurdere manier .

Lees meer over