GC den egger bestaat 15+1 jaar en lokt heel wat schoon volk om dat te vieren

Den Egger

Vorig jaar bestond GC den Egger in Scherpenheuvel-Zichem maar dat feestje kon toen niet doorgaan door de coronacrisis. Niet getreurd want dan vieren ze dit jaar maar 15+1 jaar met een goed gevuld programma. Onder andere voormalig tweevoudig Eurosong winnaar Johnny Logan, Gabriel Rioz en The Rubettes (wie kent er nog Baby I know of Sugar Baby Love) staan er op het podium.

Het culturele seizoen in den egger start op donderdag 22 september. In de afgelopen vijftien jaar groeide het centrum uit tot een volwaardig en gewaardeerd cultureel bastion in de regio.

Sinds de opening in 2006 richt het aanbod zich op een breed publiek. Theater, muziek, comedy, aperitiefconcerten, lezingen, tentoonstellingen, familie- en schoolvoorstellingen, film en andere events wisselen er zich af.

In dit nieuwe seizoen staan meerdere (inter)nationale topacts op het podium, onder andere Herman van Veen, Gabriel Rios, Johnny Logan, Wim Helsen, The Rubettes featuring Alan Williams (de oorspronkelijke zanger leeft intussen al heel lang als een Hare Krishna) en Youp van ’t Hek.

Philippe Geubels mag het seizoen op gang trappen en doet dat op 22 en 23 september, hij koos den egger als locatie voor de try-out van zijn nieuwste zaalshow.

“Het orgelpunt wordt ongetwijfeld de feestavond op 15 oktober. Niet toevallig op de vijftiende dag van de maand wordt de uitgestelde vijftiende verjaardag eindelijk gevierd. Speciaal voor deze gelegenheid zal lokale held Bert ‘Bettes’ Voordeckers den egger omtoveren tot een heuse soultempel. Hij geeft er met zijn twaalfkoppige band een swingend concert in een uniek decor, inclusief lounge, afterparty en de nodige verjaardagsverrassingen”, besluit schepen van Cultuur Kris Peetermans (Open Vld).

Het volledige overzicht van de voorstellingen is terug te vinden op www.denegger.be en de ticketverkoop start op zaterdag 11 juni.

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play