Chalet in lichterlaaie, bewoner staat op straat

Brand Scherpenheuvel

Brandweerlui moesten op maandag 2 mei uitrukken voor een brand in een chalet langs de Bremsweg in Rodeberg, zo liet burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem Manu Claes (CD&V) op zijn sociale media weten. Bij aankomst van de hulpverleners stond het chalet in lichterlaaie. 

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Video: Peter De wit

Zowel brandweerlui van Scherpenheuvel als van Aarschot snelden ter hulp.

Er werd ook een helikopter ingezet van de federale politie omdat de verantwoordelijken vreesden dat naburige chalets en omliggende bossen vuur zouden vatten, iets wat gelukkig niet gebeurde.

Ook de bewoner van het getroffen chalet, een alleenstaande man, bleef min of meer ongedeerd. Hij werd wel overgebracht naar het ziekenhuis want hij was toch wel wat bevangen door de rook. Wanneer hij ontslagen wordt, heeft hij geen woonst meer, het lokale OCMW zoekt voor hem een oplossing.

De toestand is intussen onder controle en de brandweer blust nog na.

"Al bij al hebben we veel geluk gehad, de hulpverleners vreesden echt voor erger. Uiteindelijk bleef het beperkt tot het ene chalet en ging de omringende natuur niet in vlammen op, dat is zeker te danken aan het vlugge ingrijpen van de brandweerlui", zegt Claes. 

De oorzaak is nog niet bekend., al horen we waaien dat een schouwbrand aan de basis lag. 

Brand Scherpenheuvel
De ravage was groot.
Brand
Chalet stond in lichterlaaie. Foto: Peter De Wit
Brand
Er bleef niets over van het chalet. Foto: Peter De Wit

Lees meer over