Zoveelste mokerslag voor KFC Diest, Saoedische geldschieter is intussen alweer vertrokken

7 April 2024 | 20u37 | Gepost door redactie
KFC Diest

De Saoedische investeerder, die KFC Diest uit het financiële slop moest helpen, is na een half jaar al vertrokken. Dat is een zoveelste mokerslag voor de voetbalclub die eerder al de Arbeidsinspectie over de vloer kreeg en ook geen licentie kreeg voor de nationale reeksen volgend seizoen, een beslissing die de club wel aanvecht.

De investeerder haakte af omdat de trainingsvelden van de club niet tijdig ingezaaid geraken en zou nu op zoek gaan naar een andere club waar dat wel haalbaar is. 

Aan Het Nieuwsblad vertelde de voorzitter dat de club het vertrek betreurd en  nu niet meteen uitdrukkelijk op zoek gaat naar nieuwe buitenlandse investeerders maar wel gelooft in andere sponsors die de club financieel kunnen en willen ondersteunen, ook al zakken ze naar provinciale.

KFC Diest won dit weekend wel tegen Nijlen met 1-0 maar dan nog blijft het een moeilijke strijd tegen de degradatie en ook het uitblijven van een licentie voor de nationale reeksen hangt als een zwaard van Damocles boven de club. KFC Diest vecht intussen die beslissing wel aan bij het BAS, dat is het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. 

 

Lees meer over