KFC Diest vecht het niet verkrijgen van licentie voor nationale reeksen aan

5 April 2024 | 09u57 | Gepost door redactie
KFC Diest

Voetbalclub KFC Diest vecht de beslissing van de licentiecommissie aan bij het BAS, dat is het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. De club kreeg recent te horen dat ze geen licentie krijgt om in de nationale reeksen te kunnen blijven spelen, tenminste als ze daar op sportief vlak nog in slaagt want ook dat is een dubbeltje op zijn kant. Dat weet HNB.

De club strijdt sowieso tegen de degradatie maar kreeg dus ook geen licentie om verder te kunnen spelen in de nationale reeksen. 

Omdat hun thuisbasis, het Warrandestadion in Diest, vanaf deze winter gesloopt wordt om plaats te maken voor een nieuwe infrastructuur, zouden de thuiswedstrijden vanaf januari 2025 doorgaan op de terreinen van THES Sport in Tessenderlo. De club heeft hiervoor een overeenkomst  met de eigenaar van het stadion maar de attesten van de FOD Financiën en de RSZ, nodig om een licentie te verkrijgen, konden de verantwoordelijken niet voorleggen aan de Controlecommisie.

De zaak wordt binnen twee weken behandeld en op sportief vlak rest de club nog vier matchen om alvast op dat vlak degradatie te voorkomen.

Lees meer over