Speelgoedwinkel Kadulleke stopt er na 23 jaar mee: "Voor altijd jullie Kadullekes"

Kadullekes

Speelgoedwinkel Kadulleke in Diest stopt ermee na 23 jaar. Uitbaters Sven Vandebril en Hilde Wouters sluiten een periode af met veel spijt in het hart. “We gingen niet over één nacht ijs maar de samenloop van omstandigheden maakt dat we niet anders kunnen.” Het koppel kwam zelf met het nieuws op hun Facebookpagina.

Toen ik, als journalist, het koppel destijds interviewde zag ik 2 gepassioneerde mensen, zeg maar volwassen kinderen wiens passie speelgoed was in alle mogelijke vormen, hun speeltuin wordt nu gesloten. “Natuurlijk doet dit einde pijn, we hadden dit graag blijven doen tot het einde van onze dagen maar dat lukt niet, onder andere door de coronaperikelen en het feit dat mensen het zelf ook financieel niet makkelijk hebben. Onze spruit Kadulleke is uitgegroeid tot een stevige jongen. Het moment is rijp om hem los te laten.”, zegt Sven.

Hilde vat het op de Facebookpagina van de zaak als volgt samen: “De laatste jaren maakten het voor kleine ondernemers niet makkelijk en de coronaperiode, en de daaropvolgende economische crisis, hakten heel erg in op jullie als klant en wij als handelaar. Jullie kennen ons allemaal als zeer actieve en gemotiveerde mensen en wij willen heel graag deze positiviteit behouden. Daarom hebben wij besloten om nu, dat alles nog goed gaat, afscheid te nemen van ons geesteskind.”

In 2015 werd het koppel nog bekroond als zelfstandigen van het jaar, vandaag staat hun pand te koop.

“Samen met jullie schreven wij een ontzettend mooi verhaal, vol met kostbare ontmoetingen, onvergetelijke evenementen en leuke babbels”, zeggen Hilde en Sven op hun Facebookpagina. “Wij hebben er ook fijne vriendschappen aan overgehouden. Wij werden al snel de Kadullekes genoemd, wat heel warm aanvoelt.”

Zaak blijft open tot er een koper is

De zaakvoerders blijven de winkel uitbaten zolang er geen koper gevonden is voor het pand maar dat zal in beperkte mate zijn. “We gaan geen nieuwe stock meer aanleggen. Wat echt pijn doet, is de reactie van kinderen die ontgoocheld zijn dat we ermee stoppen. Maar we moeten vooruit en nu de financiële situatie nog ok is, moeten we die beslissing nemen, weliswaar met pijn in het hart.”

Dat ze het goed deden blijkt ook uit de reacties van klanten op hun Facebookpagina en wat de toekomst brengt, weet ook het koppel nog niet. “We hebben nog geen plannen eerst dit avontuur goed afronden en dan zien we wel”, besluit Sven.

“Voor altijd jullie Kadullekes”, staat nog in de post van het koppel op Facebook en dat zegt veel.