Carina Jankowski trekt lijst Vooruit bij volgende gemeenteraadsverkiezingen

Voorzitster Jankowski trekt de lijst bij volgende gemeenteraadsverkiezingen.

Voorzitter en gemeenteraadslid Carina Jankowski zal de lijst van Vooruit trekken tijdens de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Dat maakte ze afgelopen weekend bekend en haar ambities steekt ze niet onder stoelen of banken. “Ik wil met onze partij weer deel uitmaken van het stadsbestuur.”

Jankowski startte haar politieke carrière 10 jaar geleden toen ze voor het eerst deelnam aan de gemeenteraadsverkiezingen. 

“Ik ben bijzonder trots dat onze Algemene Ledenvergadering mij het vertrouwen gaf om onze lijst te trekken. We gaan heel duidelijk onder de naam Vooruit naar de verkiezingen. We willen en hoeven ons niet onder een andere naam te verschuilen. Nationaal zitten we in de lift en ook lokaal worden onze inspanningen steeds meer gezien en geapprecieerd. In september 2019 scoorde onze partij op nationaal vlak nog 8,4% in de peilingen, terwijl de peilingen van september een verdubbeling aantonen”, zegt de lijsttrekker.

Deel uitmaken van bestuur

“Mijn doel is om terug in het stadsbestuur te zetelen. De socialisten zijn in Diest nodig. Het sociaal beleid wordt stap voor stap verbrijzeld en dat is als socialist pijnlijk om te zien. Ook de groep inwoners die het steeds moeilijker krijgt groeit alsmaar. Het is nu aan het bestuur om stil te staan bij de realiteit en het beleid te hertekenen waar mogelijk. Begrip voor mensen in nood en de oprechte wil om doelgerichte, essentiële oplossingen uit te werken, dat is materie voor socialisten. Punt.”

Naast het herwaarderen van het sociaal beleid belooft Jankowski de Diestenaar ook oprechte inspraak, iets wat volgens haar nu niet zo is, en wil ze een duidelijk programma realiseren om de stad verder te verduurzamen.

Tenslotte wil de lijsttrekster de situatie van de Halve Maan aanpakken waar de eventuele sluiting van het openluchtzwembad nog niet van de baan is.

Lees meer over