Kerkplein Begijnendijk ligt bezaaid met hondenuitwerpselen, buurtbewoners zijn het beu

Kerk Begijnendijk
Voor sommige bewoners van Begijnendijk is de maat vol. Zij vinden met de regelmaat van de klok hondenuitwerpselen rond het kerkplein.

De omwonenden stellen tot groot ongenoegen vast dat de problematiek enkel verergert. De gemeente heeft al een hondenuitloopweide opengesteld maar blijkbaar is dit initiatief onvoldoende. "Is het zo moeilijk om de uitwerpselen te verzamelen", zo vraagt een buurtbewoner zich af?

"Het laten liggen van uitwerpselen getuigt van een gebrek aan elementaire beleefdheid en fatsoen", klinkt het. De klagers wordt soms verweten dat ze de hondeneigenaars zelf dienen aan te spreken. In de huidige maatschappij is dit voor sommigen echter niet steeds evident. Het laatste wat men wil is ruzie met zijn buren. Het fenomeen blijkt bovendien echter meer wijdverspreid op het grondgebied dan enkel de omgeving rond de kerk en de discussie duikt regelmatig op op sociale media met vele reacties tot gevolg. De opmerkingen gaan over het aanstellen van een extra GAS-ambtenaar tot extra politiecontroles. Schepen voor Ruimtelijke Ordening Steven Vermeulen (LEEF) liet, net als de meerderheidsfractie van N-VA weten dat ze deze gestelde repressieve maatregelen niet genegen zijn. "Wij mikken eerder op een sensibiliseringscampagne in de volgende uitgave van het gemeenteblad 3130", luidt het.

Lees meer over