Vleermuizenproject in opbouw

26 januari 2023 | 11u24 | Gepost door dvdg.media@tel…
Plateau voor batterij
De batterij gaat de functie opnemen van een zomerverblijf voor vleermuizen aan het Meetshovenbos, vlakbij de vroegere standplaats.

Er komt schot in het kunstproject voor de vleermuizen in Meetshovenbos. Zopas werd de fundering al gegoten waar de batterij voor het innovatieve vleermuizenproject 'the BAT-tery' zal geplaatst worden.

Dankzij Steven en Kathleen Van Vlasselaer kon één van de iconische mega-Duracell batterijen op het ronde punt van de Ter Heide Laan in Aarschot, tijdens de herinrichtingswerken, gered worden van de schroothoop. Zo kwam de batterij in handen van het Agentschap Natuur en Bos (ANB). Samen met kunstenaar Wilfried de Cock werd een kunstzinnig en natuurrijk plan uitgewerkt, namelijk 'the BAT-tery'.

In de loop van de volgende weken gaat boswachter Gert Verbruggen samen met firma Groenwerken VDW de binnenkant van deze mega-battery onder handen nemen en inrichten als zomerverblijfplaats voor vleermuizen. Lokale kunstenaar Wilfried de Cock zal vervolgens de buitenkant een originele artistieke 'BAT'-uitstraling geven.

Het resultaat van dit innovatieve, educatieve en artistieke project zal wellicht tegen einde maart te bewonderen zijn aan de rand van het prachtige Meetshovenbos als zomerhotel voor tal van vleermuizensoorten.

Lees meer over