Na het overlijden van schepen Geert Schellens opent stad rouwregister.

Foto: stad Aarschot

Na het overlijden van schepen Geert Schellens afgelopen weekend opende de stad Aarschot maandag 8 augustus een rouwregister. “Met pijn in het hart vernamen we gisteren het nieuws dat onze schepen Geert Schellens is overleden. Hij was een man met een groot sociaal hart. Met veel empathie, werkijver en veel liefde voor Aarschot. Om Geert een laatste eerbetoon te bewijzen, openen we aan het onthaal van het stadhuis een rouwregister”, staat te lezen op de Facebookpagina van de stad.

Iedereen die wil, kan het rouwregister komen tekenen tijdens de openingsuren van het stadhuis.

Geert werd geboren in 1968 en was, van 1990 tot 2000 voorzitter bij de jongsocialisten. In 2000 werd hij voorzitter van het OCMW en dat bleef hij tot 2006. Daarna was hij fractieleider van de SP.A, toen in de oppositie, tot 2012. In 2007 ging hij ook aan de slag als provincieraadslid, iets wat hij bleef doen tot 2018.

Geert was voor het eerst schepen van 2013 tot 2018 en in de huidige legislatuur was hij voorzitter van het bijzonder comité en schepen van Onderwijs, Sport, Welzijn en Werk .

Geert overleed op 7 augustus 2022 aan pancreaskanker. “De stad is een politiek kopstuk en uitstekende schepen kwijt, maar bovenal een goede vriend. We zullen zijn optimisme en eeuwige glimlach missen. We wensen de familie, vrienden en iedereen die Geert kende veel sterkte toe”, besluit het bericht van de stad.

Ook wij wensen familie, vrienden en kennissen veel sterkte.

Geert Schellens

Lees meer over