Leerlingen middelbare scholen dansen de Zomer van Aarschot op gang

Zomer van Aarschot

De stad Aarchot is klaar voor de zomer en komt met een goed gevuld programma onder de noemer, wat had je anders gedacht, De Zomer van Aarschot. Het programma werd op de Grote Markt aangekondigd waar leerlingen van de 2de en 3de graad van de middelbare scholen in de stad voor een extraatje zorgden. HEt belooft alvast een goed gevulde zomer te worden in de stad. 

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

De leerlingen trapten de persconferentie af met enkele dansjes (cf video), daarna was het tijd voor tekst en uitleg over de zomerprogrammatie in de stad waar best veel te gebeuren staat.

Zo kan je in Park Schoonhoven, de stad kocht het op 1 januari en en vanaf 1 september kunnen Aarschottenaren mee nadenken over de toekomstige invulling. In afwachten kan je er alvast wandelen en fietsen maar nog veel meer. “Kinderen kunnen er spelen en ravotten maar je kan er onder andere ook quizzen of kamperen bij de boswachter (voor kinderen van 10 tot 15 jaar). Elke vrijdagavond is er een film in openlucht. Vergeet zeker niet onze expo en de tentoonstelling ‘Container Blues’ te bezoeken”, luidt het bij de stad.

Parkgasten keert dit seizoen ook terug en zorgt elke donderdagavond in augustus voor optredens in het Stadspark. Starten doen ze op 4 augustus met Belgisch bluesicoon Roland Van Campenhout. Op 11 augustus staan Buscemi en Moody Mae op het programma en op 18 augustus The Me in You. Op 25 augustus sluit de familievoorstelling Grasshoppers van Circus Katoen af. Tickets kosten 10 euro en kan je bestellen via de website www.hetgasthuis.be.

Onder de noemer Klinker Zomertoer strijkt het jeugdcentrum in juli neer in Park Schoonhoven, Gelrode en Gijmel. Ze pakken er uit met een kleurrijke combinatie van theater, springkastelen en circusworkshops.

Lees verder onder de foto

Zomer van Aarchot
Burgemeester Gwendolyn Rutten en co. mochten een goedgevulde zomer aankondigen

Gevestigde waarden keren terug 

Roots in het Park is intussen al lang een gevestigde waarde en komt voor de zesde keer met een parkfestival op donderdag 21 juli in het Stadspark. Organisator Rootstown slaagde er opnieuw in om enkele pareltjes uit de (inter)nationale ‘roots scene’ naar Aarschot te halen. De dag ervoor, op 20 juli, weerklinkt er al jazzmuziek in het Stadspark.

Ook andere traditionele evenementen zoals Fundays, de braderie, Aarschot Zingt, Aarschot Kermis, het vuurwerk en HAP Foodtruckfestival zullen deze zomer van de partij zijn, net als de Sint-Rochusverlichting op 15 augustus.

Op vrjjdag 24 juni kan je naar de 30+ Afterwork Party, op zaterdag 13 augustus is er een brocantemarkt aan het Schaluin, je kan er ook iets eten en er staat eveneens een optreden op het programma.

Nog leuk om te vermelden is dat er op 21 augustus door de stad een parade trekt met onder andere steltenlopers en stadsreuzen.

Het volledige zomerprogramma en tickets vind je op www.zomervanaarschot.be.