Aantal inwoners kregen geen uitnodiging voor extra boosterprik in vaccinatiecentrum Aarschot: "Neem zelf contact op"

Vaccinatiecentrum Aarschot

Een aantal inwoners van Aarschot, Begijnendijk en Tielt-Winge, die geboren werden tussen 1950 en 1953, zouden eventueel geen uitnodiging hebben ontvangen voor hun vierde corona boosterprik door een technisch probleem. Ze staan nochtans ingepland in de agenda van het vaccinatiecentrum op maandag 19 of dinsdag 20 december. De initiatiefnemers vragen nu aan de betrokkenen om zelf contact op te nemen.

"Door een storing hebben heel wat inwoners van Aarschot, Begijnendijk en Tielt-Winge, die geboren zijn in 1950, 1951, 1952 of 1953, misschien geen uitnodiging voor de herfstbooster tegen het coronavirus in hun brievenbus ontvangen. De inwoners van deze geboortejaren staan echter al op maandag 19 of dinsdag 20 september in de agenda van het vaccinatiecentrum. Daarom lanceren we een oproep aan deze inwoners om zelf contact op te nemen met het vaccinatiecentrum”," luidt het.

Sinds maandag 12 september wordt er in de Stadsfeestzaal in Aarschot weer gevaccineerd maar er liep dus duidelijk iets fout bij het uitnodigen van de betrokken mensen. “Sinds eind augustus werden al bijna 20.000 uitnodigingen verstuurd voor de herfstbooster met het aangepaste vaccin. Helaas blijkt nu dat er zich een storing voordeed bij het versturen van de uitnodigingsbrieven per post. Dit gebeurt centraal voor heel Vlaanderen; we hebben hier lokaal geen vat op.”

Het goede nieuws is dat vele inwoners hun uitnodiging wel kregen per mail, sms en/of via de site Mijn Burgerprofiel.

" Zij kregen dus al de kans om hun afspraak te bevestigen of te annuleren. Voor de andere inwoners uit Tielt-Winge, Begijnendijk of Aarschot, geboren in de periode 1950-1953, lanceren we nu een dringende oproep. Wanneer ze geen uitnodiging ontvangen hebben, kunnen ze contact met ons opnemen via het nummer 016/26.19.10 of per mail via info@elzdemerland.be. "

Lees meer over