RC Zoutleeuw bestaat nog maar net en speelt kampioen in het zaalvoetbal: "Dromen van 4de nationale"

zaalvoetbal RC Zoutleeuw

Het is hen dan toch gelukt, die van RC Zoutleeuw, om kampioen te spelen in 3de provinciale van het zaalvoetbal. Eenvoudig was het niet want de strijd was fel en bovendien staat de ploeg nog maar in haar startblokken want ze werd opgericht net voor de start van het seizoen.

De slotspeeldag tegen Wanhoop Hoeilaart was er alvast eentje om in de annalen van de club in hoofdletters te schrijven, ze wonnen namelijk met 10-2.

Trainer Guelinckx Brecht en voorzitter Niels Bouts, zijn alvast trots op hun spelers. "Het nodige talent vinden is niet evident maar blijkbaar zijn we er wel in geslaagd. We hadden ook weinig last van de coronacrisis, andere ploegen moesten hun matchen uitstellen", vertelt Brecht. 

Door hun titel mogen ze volgend seizoen in 2de provinciale spelen. "We zoeken nog een goede spits en een keeper want de onze mag volgend seizoen in een hogere categorie de ballen gaan tegenhouden."

Dat zaalvoetbal minder belangrijk zou zijn dan de ploegen die op een groot veld spelen, ontkent Brecht in alle toonaarden. "Je mag het niet onderschatten, het spel is veel intensiever en is echt weggelegd voor onderlegde voetballers. We hopen volgend jaar weer te kunnen meedingen, als ik mag dromen, hoop ik dat we ooit in 4de nationale ons ding mogen doen."

Lees meer over