'Tiny probeert uit Tienen te geraken': humoristische covers kaarten verkeersproblemen in Tienen aan

De ludieke covers werden massaal gedeeld op sociale media
Het actiecomité Leefbaar en Bereikbaar Tienen postte deze week verschillende humoristische covers op social media, waaronder 'Tienen binnenrijden voor Dummies' en 'Tiny probeert uit Tienen te geraken.' Daarmee kaarten ze de problematiek omtrent het nieuwe mobiliteitsplan aan.

"We zaten al even met het idee om dit op een ludieke manier naar de inwoners te brengen", begint woordvoerder van Leefbaar en Bereikbaar Tienen Steven Demedts. "Maar het feit dat deze memes massaal worden gedeeld en geliket, geeft aan dat de frustratie bij de mensen heel hoog zit. Sinds de invoering van het nieuwe mobiliteitsplan, waaronder ’t Schip, is er iets mis. Ook met de terugdraaiing van sommige beslissingen is iets grondigs mis. 

"Een eerste boek, 'Tienen binnenrijden voor Dummies' is vanaf 13 maart verkrijgbaar in de Tiense boekhandels. Het andere boek is Tiny, gebaseerd op de aloude bekende boeken van Tiny. De titel luidt hier: Tiny probeert uit Tienen te geraken. Deze is eveneens verkrijgbaar bij de Tiense boekhandels", zo grapt Steven Demedts.

Lees meer over