Kenneth werd geslagen, achtervolgd en daarna door zes man in elkaar geslagen

16 januari 2023 | 16u04 | Gepost door christian.henn…
Kenneth Debroye werd ineengeslagen

Kenneth Debroye uit Outgaarden had zich de opening van het Markcafé in Tienen wel anders voorgesteld in de nacht van zaterdag op zondag. Na een eerste ruzie in het café werd hij achtervolgd en daarna door zes man in elkaar geslagen.

Het is eigenlijk SK Waanrode, de club waar Kenneth voetbalt, die de zaak openbaar maakte. “Een van onze spelers werd van zaterdag op zondag in Tienen aangevallen op straat door een zestal personen. Wij als club SK Waanrode willen toch een statement maken dat wij tegen dit soort zinloos geweld zijn”, aldus de mededeling van de voetbalclub.

Queeny, de vriendin van Kenneth, vertelt wat er gebeurd is. “Kenneth ging naar de opening van het café op de Grote Markt en daar zijn enkele woorden gevallen. Hij wilde een ruzie stoppen, maar in de plaats kreeg hij een paar klappen. De politie is ter plaatse geweest, maar heeft hem verder niets gevraagd. Daarna is Kenneth op zijn step gesprongen, naar bij mij thuis.”

“Kenneth en ik hebben al drie jaar een relatie, maar we hebben beiden kinderen, en daarom wonen we niet altijd samen. Kenneth woont in Outgaarden bij zijn ouders, maar blijft uiteraard regelmatig bij mij slapen. Zo kwam hij die nacht naar mij in de Pastorijstraat in Tienen. Ondanks het feit dat een step door eenrichtingsstraten kan, zijn een aantal gasten hem gevolgd en hebben hem ter hoogte van Blankendaele in de Pastorijstraat gestopt en in elkaar geslagen. Eén van die mannen wist immers waar ik woonde . Ze hebben hem geslagen met een helm en gestampt, en ook nog zijn GSM gestolen”.

Daders gekend

“Ondertussen circuleerde er ook een film van het gevecht, maar dat hebben we nog niet vastgekregen. Eén van de ouders van de daders, die vermoedde dat hun zoon erbij betrokken was, heeft de namen van de aanvallers doorgestuurd. Ondertussen werd de GSM blijkbaar gedumpt. Uiteraard hebben we klacht ingediend bij de politie. We hopen nu snel dat filmpje vast te krijgen”.

“We zijn met Kenneth naar het ziekenhuis gegaan, maar daar werden gelukkig geen breuken vastgesteld. Hij moet nog wel terug voor onderzoek. Niet alleen zijn gezicht en zijn handen zijn er erg aan toe, maar ook zijn knie is gezwollen. Hij is zelfstandige, dus werken zit er dus voorlopig niet in” besluit Queeny.

Lees meer over