Achtervolging in wild west stijl in centrum Tienen

achtervolging

Aan de Kalkmarkt in Tienen was er zondagavond 3 april heel wat opschudding.Een kleine grijze wagen werd er gehavend achtergelaten, volgens verschillende bronnen het resultaat van een achtervolging in ware Hollywood-stijl. Het ging om een achtervolging waarbij drie wagens betrokken waren, de oorzaak is niet bekend. Zeker is dat ze door de stad raceten en een wagen, die er niets mee te maken had, de pas werd afgesneden. “Het leek wel Grand Theft Auto maar dan in het echt”, reageerde de bestuurder van het laatste voertuig.

De achtervolging zelf speelde zich af in de Nieuwstraat. 

Voorlopig reageert het parket, dat de zaak onderzoekt, niet op de feiten, er zijn dan ook weinig details bekend. Zeker is wel dat het meldingen regende op sociale media over het incident, dat rond 17 uur gebeurde,  en op de getuigen best wat indruk maakte.

"Een auto vloog over het voetpad aan de Standaard Boekhandel, de achtervolging gebeurde in verboden richting”, weet iemand, een andere vertelt hoe hij per toeval in de achtervolging verzeilde en klem werd gereden, een auto passeerde hem via het voetpad. “Ze stopten voor mij, iemand stapte uit en probeerde uit te halen naar de vluchtende auto.”

Wat er precies aan de hand was, is voorlopig nog een raadsel, we wachten nog op uitleg van het parket. 

Achtervolging Tienen
De achtervolgde auto werd uiteindelijk achtergelaten, de inzittenden vluchten weg

Lees meer over