William wordt Ridder in de Orde van het Gulden Masker

4 december 2022 | 21u44 | Gepost door christian.henn…
Ridder William bij de Orde van het Gulden Masker

In het gemeentehuis van Linter in Orsmaal werd William Ramaekers tot ridder geslagen in de Orde van het Gulden Masker wegens zijn jarenlange inzet en prestatie in het theater.

William werd tot ridder geslagen door de Grootmeester van de Orde van het Gulden Masker die alleen zeer verdienstelijke leden opneemt. Zo ook William voor 40 jaar inzet in het theater en dan vooral bij het CAT-Theater en bij de Getokes van ’t Jungtejater. De Orde van het Gulden Masker werd opgericht op 27 januari 1963. Het hoofddoel van de Orde is het steunen en promoten van het Amateurtheater. Dat doet ze vooral door aan mensen die buitengewone diensten hebben bewezen ter bevordering en ondersteuning van het amateurtoneel, het Ridderschap toe te kennen.

“Als Hagelandse gemeente mag Linter fier zijn op zijn nieuwe ridderWilliam. Cultuur is immers het cement van onze samenleving .Cultuur met een grote C hoeven wij niet : wij hoeven geen Smak of Koninklijk museum. Wij leven van kunst en cultuur onder en tussen de mensen. De Getokes, het jongeren theater, zijn hier het beste voorbeeld van. De jeugd stimuleren om aan creatieve cultuur te doen. Dat is waar William veel energie in gestoken heeft”, zo sprak burgemeester Marc Wijnants trots de kersverse ridder toe.

Lees verder onder de foto

Klinker op Ridder William Linter
Burgemeester Marc Wijnants en schepen Andy Vandevelde klinken met de kersverse Ridder

Ambassadeur

“William is een terechte ridder waar wij met zijn allen fier mogen op zijn. Een ridder die meer dan 40 jaar zichzelf gegeven heeft voor het theater, hoogstaand theater midden het volk, een ambassadeur voor ons theater en toneel”.

De intronisatie van de nieuwe ridder gebeurde in het gemeentehuis in aanwezigheid van de ridders van de Orde en uiteraard ook de familie van de nieuwe ridder.

Lees meer over