Voormalig Linters burgemeester keert terug naar zijn roots en start een politieke partij

Linter

Voormalig Linterse burgemeester Stef Goris keert terug naar zijn roots en zet meteen zijn schouders onder een nieuwe politieke partij. Met PRO Linter dingt hij naar de gunst van de kiezer bij de gemeenteraadsverkiezingen in 20204.  “Samen met mijn gezin wilden we reeds langer terug naar onze roots en al vrij snel voelde ik weer de passie om me in te zetten voor onze gemeente.”

Volgens Goris speelt de traditionele partijpolitiek op lokaal niveau weinig rol en daarom stampte hij, samen met anderen, het nieuw initiatief uit de grond. “In onze dorpen draait het eerder om wederzijds vertrouwen, om het geloof van mensen in mekaar en in hun inzet voor hun wijk, dorp of gemeenschap.”

Zowel de voorzitters als de spitskandidaten van drie bestaande lokale politieke partijafdelingen besloten mee hun schouders onder de nieuwe beweging te zetten. Het jonge, erg betrokken gemeenteraadslid Bettina Sandermans (Vooruit) werd unaniem aangeduid als lijsttrekker, gemeenteraadslid voor CD&V, Joeri Dewelde (vanaf heden onafhankelijk) neem de tweede plaats in. “Ik geloof heel sterk in deze nieuwe, lokale beweging, in haar waarden en haar visie en in de mensen die er achter staan. Daarom heb ik besloten om mijn engagement met hen verder te zetten.”

Ook gemeenteraadsleden Ronny Puyneers (Open vld) en Raf Dewelde (N-VA) zullen een prominente rol op de lijst vervullen. Stef Goris (onafhankelijk), voorzitter van PRO Linter, zal de lijst duwen. 

De beweging wil de komende maanden luisteren naar de mening van elke inwoner.

Lees meer over