Villa Torre sluit na 29 jaar de deuren: "Meer tijd voor La Mama"

Villa Torre

Restaurant Villa Torre in Linter is niet meer. Uitbaters Sabrina Pijpops (49) en  Mimmo Di Reda (54) hebben recent, net voor het nieuwe jaar, hun laatste service afgerond. 

Voor de uitbaters was het genoeg geweest. “Mijn vrouw is bijna 50 en het is tijd om iets anders te gaan doen. Wat precies weten we nog niet maar we hebben tijd om dat uit te zoeken. Het zal zeer zeker niets meer in de horeca zijn", zegt Mimmo die in Italië geboren werd maar al sinds zijn vijftien in ons land verblijft. 

" Mijn nonkel had de Parma in Tienen en daarna heb ik nog gewerkt bij mijn neef in de Kopenhagen. Zelf heb ik nooit een koksopleiding gevolgd, ik begon aan de toog, daarna deed ik de zaal en nog later leerde ik van mijn vader, die zelf kok was, hoe het moest. Ik schoolde mij ook bij via het internet, het lezen van boeken en kijken naar kookprogramma's op tv. Na zoveel jaren heb ik nog altijd het gevoel dat ik kan bijleren (lacht)."

De uitbaters begonnen hun restaurant in 1995 in Kumtich. "Daar zijn we gebleven tot 2004 om dan te verhuizen naar Linter. Natuurlijk gaan we onze klanten erg missen, want zoals elke restaurant, hadden wij ook ons vast cliënteel."

Coronacris was keerpunt

Het orgelpunt voor een nieuwe wending in hun leven kwam er tijdens de coronacrisis. "Die periode heeft ons leven veranderd. We konden als gezin, we hebben een dochter van 25, meer samen zijn en genieten. Dat heeft een klik gegeven. Mijn vader, die altijd een grote invloed op me heeft gehad en ook meewerkte als kok, is ook twee jaar geleden overleden. Hij zei altijd dat we moesten stoppen als we nog lichamelijk goed waren, zodat we toch nog van het leven konden genieten, dat doen we nu."

Het hard labeur zal de kok, naar eigen zeggen, niet meteen missen. "Al 29 jaar ga ik elke week naar de vroegmarkt in Brussel. Werken in de horeca is best zwaar maar ik heb er ook heel goede herinneringen aan over gehouden, het contact met de klanten en de appreciatie is goud waard. We deden onze job met veel liefde en vonden het superleuk.  Mijn dochter wil de zaak niet overnemen en daar ben ik blij om, ik weet namelijk hoe zwaar het is. Het goede nieuws is dat we nu vaker terug kunnen keren naar Italië en ik meer tijd hebben voor mijn mama. Genieten van het leven is nu aan de orde."


 

Lees meer over