Verenigingen staan in de kou en kunnen geen gebruik meer maken van parochiecentrum, gemeente bemiddelt

parochiecentrum

Verenigingen kunnen niet meer terecht in het parochiecentrum in Orsmaal (Linter). De vzw Levenslust sloot een erfpachtovereenkomst af met het Vicariaat Mechelen-Brussel en de voorzitter liet aan de Private Stichting Verenigingen Orsmaal weten dat vanaf 18 augustus er geen enkele activiteit mag doorgaan in het parochiecentrum en dit tot nader order.

“ We hebben gisteren de melding ontvangen dat het parochiecentrum Orsmaal tot nader order niet meer kan gebruikt worden door de verenigingen van Orsmaal. Het zijn de verenigingen die, tot op vandaag, het maatschappelijk leven levendig houden, die nu zonder lokalen komen te zitten. Het kan niet dat zij van vandaag op morgen met lege handen komen te staan en hun werking moeten stilleggen omwille van een nieuwe overeenkomst”, zegt Linters burgemeester Marc Wijnants.

De gemeente neemt vandaag nog contact op met Huize Levenslust en de parochie en wil zo snel mogelijk tot een oplossing komen. “De gemeente zal haar rol als bemiddelaar onmiddellijk opnemen.”