Parket geeft meer uitleg bij dodelijk ongeval in Wommersom waarbij 3-jarig meisje om het leven kwam

Ongeval Linter
Het parket van Leuven gaf meer uitleg over het dodelijke ongeval in de Linterse deelgemeente Wommersom waarbij het 3-jarig meisje Ranim om het leven kwam.

“Op maandag 27 maart, om 18.10 uur werd de politie van de PZ Getevallei opgeroepen voor een verkeersongeval in de Zandstraat te Linter. Een ziekenwagen van de brandweer Tienen en de MUG van het Heilig Hartziekenhuis Tienen kwamen eveneens ter plaatse.  Ter plaatse konden de politiemensen vaststellen dat een 3-jarig meisje uit Linter naast het voetpad op de rijbaan lag. Verschillende zorgverleners waren bezig met de reanimatie van het kind. Het meisje werd in levensgevaar overgebracht naar het UZ Gasthuisberg te Leuven, waar zij even later overleed ingevolge zwaar schedeltrauma”, zegt het parket.

De 29-jarige moeder van het meisje, dat in de 1ste kleuterklas zat in de Zandloper, was in shock en gaf een wisselend eerste relaas, ze kon nog niet verhoord worden.  

De bestuurder van het voertuig, een 49-jarige man uit Linter, die volgens sommige bronnen vrij bekend is in de gemeente, legde een negatieve adem- en speekseltest af. “Hij verklaarde dat hij een bonk hoorde en in zijn spiegel een fiets op de grond zag liggen. Hij zou geen fietser gezien hebben en zou zich onmiddellijk aan de kant hebben gezet”, aldus het parket.

Het parket stelde een wetsarts en een verkeersdeskundige aan. “Volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige ter plaatse zou de fiets, met het kindje achterop in het kinderzitje, omvergevallen zijn waardoor het kind op de rijbaan terechtkwam en mogelijks werd aangereden. Hoe de fiets gevallen is wordt verder onderzocht. Zowel voertuig als fiets zullen verder worden onderzocht door de verkeersdeskundige.”  

Ook politioneel wordt het onderzoek verdergezet. 

Lees meer over