Ouders van overleden Ranim onder de indruk van rouwstoet die door de gemeente trok

Ranim

Een 400-tal mensen trok zaterdagavond 1 april door de straten van Wommersom, een deelgemeente van Linter, waar eerder de driejarige Ranim bij een ongeval om het leven kwam. Ze hielden ook halt aan de woning van Ihab Ballouk en Hnida Kaouchi, de ouders van Ranim.”Dit is een super mooi gebaar dat ons raakt”, vertelt de papa.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Video: Dirk Desmet

Eerder werd het idee van een stille mars gelanceerd op Facebook en daar gaven dus heel wat mensen gehoor aan. Rond 19 uur hadden zich een honderdtal mensen verzameld aan de kerk waar elke deelnemer een wit lint om de arm kreeg, heel wat ouders hadden ook hun kinderen meegebracht.

“Dergelijk initiatief heeft veel belang. Het geeft het verdriet een plaats. Een kind verliezen is zowat het ergste wat je kan meemaken en ons medeleven uiten is dan van belang”, zegt burgemeester Marc Wijnants (Cd&v).

Ranim
Er kwam best veel volk opdagen om de ouders een hart onder de riem te steken

"Deed veel deugd"

Opvallend was de stilte die er heerste. Van aan de kerk ging het ingetogen door de straten naar de woning van Ranim waar de ouders, samen met familie en vrienden, hen opwachtten. “Dit doet ons veel en biedt troost. Het is zo’n fijn gebaar. Van de gemeente kregen we ook veel hulp”, zegt papa Ihab die duidelijk aangedaan is van de steun.

Ouders en familieleden vervoegden de rouwstoet.

Familie Ranim
Papa Ranim