Mehringcomité Linter in diepe rouw na overlijden oudste bestuurslid

25 juli 2022 | 17u47 | Gepost door christian.henn…
Simone Beelen uit Neerlinter

Simone Beelen is op 83-jarige leeftijd overleden.  Ze werd geboren in Drieslinter, woonde altijd in Neerlinter, maar is overleden WZC De Vesten in Zoutleeuw. Zij was het oudste bestuurslid van het Mehringcomité uit Linter. Het is nu aan de overblijvende leden om de verbroedering levendig te houden.

Op dinsdag 31 januari 1995 trad Simone Beelen, samen met huidig secretaris Peter Carels, toe tot het bestuur van het Mehringcomité.  Zij zorgde van de eerste minuut voor de vrolijke noot binnen het Mehringcomité, maar ook bij de verbroedering tussen Linter en Mehring.  Zij zal zeker en vast herinnerd worden als een actief bestuurslid die van de eerste tot de laatste minuut zich inzette voor de stand op de Linterse Kerstmarkt, de wijnproeverijen in het P.C Neerlinter, de Oudejaarsavonden en natuurlijk om de jaarlijkse 3-daagse Mehringreis mee voor te bereiden.   

Ondervoorzitter Eddy Ladang was in het Duitse Mehring toen hij het nieuws te horen kreeg. “De verslagenheid in Mehring bij de mensen die haar goed gekend hebben was unaniem.  In Mehring zal Simone herinnerd worden als iemand die graag veel ‘Spass’ maakte.  Gewezen burgemeester Helmut Reis heeft zonder nadenken toegezegd dat hij zeker zal aanwezig zijn op de begrafenisplechtigheid”, aldus Eddy. Ria, Ivo, Peter en Eddy moeten nu zonder Simone de verbroedering levendig houden en danken haar voor haar jarenlange inzet.

Gelegenheid tot groeten op dinsdagavond 26 juli 2022 van 19 tot 20 uur in het uitvaartcentrum Rummens in Tienen. De plechtige uitvaartliturgie zal plaats hebben in de Sint-Foillanuskerk van Neerlinter op woensdag 27 juli 2022 om 10.30 uur, gevolgd door de ter aardebestelling in Neerlinter.

Lees meer over