Getevallei krijgt 7 meter hoge uitkijktoren in Linter

12 september 2022 | 15u03 | Gepost door christian.henn…
De aankondiging van de uitkijktoren op het Getefeest

Het feest van de ‘Grote Ge(k)te’ in Linter rond de kamsalamanderhut was weer een groot succes met ongeveer 2000 deelnemers. De aanwezigen kregen meteen te horen dat tegen volgend voorjaar de nieuwe attractie zal klaar zijn: een 7 meter hoge houten uitkijktoren.

Uit tellingen van de Provincie  blijkt dat dit jaar al meer dan 30.000 bezoekers ter plaatse geweest zijn in de Getevallei. De vele bezoekers op het Getefeest  konden genieten van straattheater, grime, knutselen en wandelen met ezels naast springkastelen, muziek en haarkappen.

Maar ereburgemeester Johannes Cristatus en de Rode Ridder hadden een belangrijke aankondiging: de planning en een afbeelding van de uitkijktoren. (foto)

Lees verder onder de foto

Afbeelding uitkijktoren Linter en inplanting
Afbeelding van de uitkijktoren die naast de bivakzone komt

In de bivakzone

“De uitkijktoren komt in de buurt van de kamsalamanderhut, naast de bivakzone. In het gebied kan men niet alleen wandelen, maar er is een barbecuezone, een kamsalamanderhut, activiteitenzone, speelzone en de Golden Geet. Nu komt daar de nieuwe toren bij”, vertelt burgemeester Marc Wijnants.

“De aannemer voor het project wordt nu geselecteerd, en moet de toren tegen april-mei volgend jaar afwerken. De opdrachtgever is de provincie, maar steeds in nauw contact met ons. De totale kostprijs bedraagt 141.000 euro, exclusief BTW, waarvan de gemeente 25% betaalt. Van op de 7 meter hoge toren zal men de hele Getevallei kunnen overschouwen”, aldus de burgemeester.

Lees ook: https://www.hagelandactueel.be/tienen-actueel/nieuws/linter/feest-met-de-getedraak-op-de-dag-van-de-grote-gekte

Lees meer over