Drietal aangehouden op verdenking van drugshandel nadat ze zwalpend over de weg reden

politie combi

Agenten van de PZ Getevallei konden maandag een drietal aanhouden die een witte substantie op zak hadden en 190 euro cash in kleine coupures. Tijdens een huiszoeking bij één van de verdachten vonden de agenten een grote hoeveel cocaïne, enkele grammen ketamine en 1155 euro aan cash geld.

Rond 22.40 uur zag patrouille op de Sint-Truidensesteenweg in Linter hoe een voertuig net geen aanrijding veroorzaakte door van zijn rijstrook af te wijken. De agenten besloten het voertuig te volgen en zagen hoe het nadien nog meermaals van zijn rijstrook afweek.

Toen ze het voertuig tegen hielden bleken er drie inzitten te zijn. Tijdens de fouille van één van de passagiers werd een pak sigaretten aangetroffen met als inhoud drie pacsons met een witte substantie.

De agenten vonden ook 190 euro aan in kleine coupures. Aangezien de 29-jarige man reeds gekend was voor de handel in verdovende middelen, werd hij gearresteerd. Voor de bestuurder van het voertuig werden volgende verkeersinbreuken weerhouden: sturen onder invloed van drugs, alcohol in het verkeer en sturen tijdens de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs.

Tijdens de huiszoeking in Tienen bij de 29-jarige verdachte troffen de agenten een grote hoeveelheid cocaïne, enkele grammen ketamine en 1155 euro cash geld aan.

Het parket van Leuven besloot de onderzoeksrechter te vorderen voor inbreuken op de drugwetgeving, namelijk verkoop en aflevering van cocaïne en ketamine. De onderzoeksrechter besloot om de verdachte aan te houden. De raadkamer heeft de aanhouding van de man bevestigd. De recherche van PZ Getevallei zal het onderzoek verderzetten onder leiding van de onderzoeksrechter.

Lees meer over