Toekomstige wielervedetten stormen op loopfietsjes rond afgesloten parcours

15 augustus 2022 | 15u37 | Gepost door christian.henn…
De kinderen voor de start van hun wereldkampioenschap

Bij gelegenheid van Kermes Stoase werd in Landen in een gemeenschappelijke organisatie van b.strong en de sportdienst van de stad Landen het wereldkampioenschap loopfietsen georganiseerd voor kinderen van 2 tot 5 jaar. Wel 17 kampioenen schreven zich. Ze werden wel in groepjes van twee of drie gelost om geen crashes te hebben.

WK op loopfietsen Landen

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Kinderen rijden hun wereldkampioenschap op loopfietsjes

Jos Mathieu en  Chantal Hottat, waren de drijvende krachten voor b.strong, en Leen Vandenheuvel voor de sportdienst. “We zijn een non-profit organisatie die al 13 jaar deelneemt aan de 1000 km tegen Kanker. Om hier voldoende geld voor in te zamelen organiseren we tal van activiteiten, zoals dit WK loopfietsen en een koers op rollen. We doen jaarlijks ook een cavaverkoop, een spinningmartahon, de kerstmarkt, en de scholenveldloop Pepijnjogging”, aldus Chantal Hottat.

Lees verder onder de foto

Kinderen in actie
In actie op WK loopfietsen

Kinderen motiveren

“Het is de bedoeling dat we volgend jaar opnieuw met drie team deelnemen aan de 1000 km.  Door corona waren het er dit jaar maar twee. Wie de 1000 km alleen wil afwerken kan solorijden, zo hebben we er ook. Maar het kan ook in teams van vier of van 8 renners”, aldus Chantal.

Maar nu was de focus op de jonge wielervedetten, die uiteraard allemaal een beloning kregen. “We hebben dit WK loopfietsen georganiseerd om de kleintje te motiveren om te fietsen. Zo kunnen ze later misschien ons team komen versterken om mee te vechten tegen kanker”, besluit Jos.

Zie foto hieronder

Loopfietsen tussen stro Landen
Loopfietsen op afgebakend parcours

Lees meer over