Nieuwe vrijetijdssite zoekt een naam

6 maart 2023 | 21u58 | Gepost door rik.poulman@te…
kersbeek

Op 1 maart is de aannemer gestart met de werken aan de vrijetijdssite op de voormalige voetbalterreinen van Kersbeek. In een eerste fase wordt er gewerkt aan een verenigingslokaal.

De nieuwe ruimte van ongeveer 120 m² zal ter beschikking gesteld worden van de vaste gebruikers en verenigingen uit het dorp. Daarnaast is er ook ruimte voor nieuwe initiatieven uit de buurt. Zo werd er al een zandpiste aangelegd.

“De ruwbouw van het verenigingslokaal wordt uitgevoerd door een aannemer uit onze eigen gemeente. De werken zullen vermoedelijk zo'n twee maanden duren. De volledige vrijetijdssite zou eind dit jaar klaar moeten zijn”, licht schepen van gebouwen Niels Willems toe. “Na Waanrode, Kortenaken en Hoeleden komt op deze plek ook een buurtspeeltuin. Verder worden onder andere de men-terreinen heraangelegd en komt er een loopomloop.”

Het project wordt gefinancierd met minstens 114.000 euro dat is toegekend vanuit het Europees subsidiëringsprogramma LEADER voor plattelandsontwikkeling.

Schepen Willems: “Deze vrijetijdssite heeft natuurlijk ook een naam nodig. Daarvoor doen wij een beroep op de inwoners en verenigingen in Kortenaken. Wie een leuke naam in gedachten heeft, kan deze tot en met 7 april per e-mail sturen via deze link vrijetijd@kortenaken.be of per brief aan dienst Vrije Tijd, Dorpsplein 35, 3470 Kortenaken. Een jury kiest de winnaar die een mooie en originele prijs in de wacht sleept.