“Mijn geheim? Je nooit zat drinken”, zegt 104-jarige Elisa

7 juli 2022 | 16u08 | Gepost door christian.henn…
Elisa Vermeulen en het dubbele viergeslacht

Maria Elisa Vermeulen vierde bij haar thuis haar 104de verjaardag, omringd door haar naaste familie, een dubbel viergeslacht, zeg maar. Ze werd geboren op 7 juli 1918 aan het einde van WOI. “Het leven is fel veranderd tegen vroeger, maar ik ben daar weinig op ingegaan”, zegt Lisa.

“Ik ben geboren aan de Paardskerkhofstraat in Meldert. Ik ben altijd in Meldert blijven wonen tot aan mijn huwelijk, met Julien Halsen (foto) , die al overleed in 1966. We waren in Meldert met 6 kinderen en we hebben het daar steeds goed gehad. Er was nog geen televisie, maar dat hadden we niet nodig: wij speelden op straat”, zegt Lisa.

Lees verder onder de foto

Elisa en Julien Hoegaarden
Elisa en haar echtgenoot Julien

Van Meldert naar Hoegaarden

“We zijn naar Hoegaarden komen wonen omdat er een winkeltje te huur was aan de ‘Canal’. Daar heb ik 11 jaar gewoond en een winkeltje gehouden. Mijn man werkte in de suikerfabriek in Tienen, maar overleed al op 47-jarige leeftijd. Ik heb het kruidenierswinkeltje verder gedaan tot in 1971, maar dan op de plaats waar ik nu nog altijd woon, naast de kapperszaak van mijn schoonzoon”, vervolgt Lisa.

Haar zoontje stierf aan wiegendood, toen hij drie maanden oud was. Daarna werd haar dochter Josine geboren. Samen met haar dochter haar kleindochter Iris Ladangh en haar achterkleindochters Kaat en Marie Defau, vormt ze nog altijd een dubbel viergeslacht (foto).

Lisa brengt haar dagen door met puzzelen en kruiswoordraadsels oplossen. Ze gaat ook nog mee op restaurant, naar zee, of petanque spelen in Ezemaal. “Mijn geheim om zolang goed te blijven: je nooit zat drinken. Ik drink alleen cola en water”, besluit Elisa.

Lees meer over