Topfotograaf Eddy Verloes uit Boutersem is kanshebber voor hoofdprijs in internationale fotowedstrijd in LA

24 augustus 2021 | 12u49 | Gepost door christian.henn…
Zen at sea
De inmiddels internationaal doorgebroken Belgische fotograaf Eddy Verloes uit Boutersem kaapte het laatste jaar de ene prijs na de andere weg op internationale wedstrijden in Europa en de Verenigde Staten. Nu is hij ook nog bij de 20 finalisten in de tweejaarlijkse prestigieuze fotowedstrijd FOCUS Photo L.A. in Los Angeles. "Ik kan het zelf nog amper geloven."

Het gaat Eddy Verloes duidelijk voor de wind met zijn, inmiddels over de hele wereld verspreide, reeks over chassidische Joden die hij bij het begin van de coronacrisis 2021 aan een Belgisch strand trok toen die toevallig zijn pad kruisten. “Ik heb de indruk dat het een beetje een rollercoaster aan het worden is”, zegt Eddy. "Zeker in de Verenigde Staten zijn ze blijkbaar in de wolken van mijn reeks ‘Losing Our Minds’. Blijkbaar moet er dus toch ergens een soort objectief waardeoordeel zijn over kunstwerken en fotografie wereldwijd, anders zou ik niet telkens opnieuw in de prijzen vallen”

Promotie wereldwijd

Het prestigieuze FOCUS Photo L.A.  is al 30 jaar begaan  met fotografie en kunst en organiseert om de twee jaar een fotowedstrijd die  nieuw  aanstormend talent en reeds gevestigde artiesten/fotografen de kans wil bieden om hun werk te promoten binnen het netwerk van Photo L.A.. Door hun jarenlange samenwerking met wereldvermaarde fotogaleries, kunstbeurzen, musea en door hun publicaties in gerenommeerde vaktijdschriften fotografie worden de finalisten van deze topwedstrijd steeds opgepikt door internationale galeries en magazines ter verspreiding van hun kunstcarrière.

“Ik vertoef momenteel al een tijdje in de zevende hemel, en mijn Joodse fotovrienden brengen mij stilaan naar alle plaatsen in de hele wereld”, lacht Eddy.  In september zullen de 20 finalisten waartoe Eddy Verloes behoort,  deelnemen aan de expositie in Los Angeles  hetgeen betekent dat FOCUS Photo L.A. alle printkosten en marketing op zich neemt om de 20 geselecteerden wereldwijd via alle mogelijke kanalen te promoten.

Hoofdprijs van 1000 dollar

"Och, het gaat hem niet om die hoofdprijs van 1000 dollar,  maar als je dan zover bent, dan wil je natuurlijk die geldprijs  niet laten liggen. Het is sowieso al een geslaagde campagne in L.A. en de hele VS met mijn fotoreeks. Niet toevallig is ‘Zen at sea’ (foto bovenaan) ook de foto waarmee ik o.a. de Travel Photographer of the Year 2020  heb gewonnen en waarmee ik onlangs ook de winnaar was van de Malta International Photo Award 2020/2021."

Vanaf begin 2022 gaat  “Losing Our Minds/Buiten zinnen’ op tournee in de culturele centra. Bij de fotoreeks heeft de bekende schrijver-dichter Benno Barnard gedichten geschreven die op hun beurt de inspiratiebron waren voor de Belgische band  ‘The river curls around the town’ die op de Engelstalige gedichten muziek heeft gezet.  De start vindt plaats op 27 januari in de Arenbergschouwburg in Antwerpen, met schrijver Geert van Istendael als gastheer. Info en boekingen via www.rumoer.be

Lees meer over