Over heksen, duiveluitdrijving, ridders en jonkvrouwen

Middeleeuwen
Op 1 en 2 juli transformeren de re-enactors van Brabant Boven, streekcafé Ter Quabeecke en de gemeente Boutersem het kasteelpark Kwabeek in Vertrijk (Boutersem) in een heus middeleeuws tentenkamp. Meer dan 150 re-enactors laten er bezoekers kennis maken met het leven in de late middeleeuwen.

Jonkvrouwen en ridders, diverse ambachten, tientallen middeleeuwse tenten en veel meer komen aan bod tijdens de derde editie van het middeleeuwse kampement Ter Quabeke.

Jong en oud kunnen er zich onderdompelen in de gebruiken en gewoontes uit de late middeleeuwen.

Er is doorlopend animatie van 10 tot 18 uur. Zo kan je er kennis maken met de middeleeuwse keuken, de kunst van de kaligrafie, ridders in harnassen of je kan je even een prinses wanen.

Op zaterdag staat er een bbq op het programma en zorgt een duiveluitdrijving voor de nodige animatie. Op zondag kan je er terecht voor een ontbijt, uiteraard baden beiden in een middeleeuws kader. Zowel voor de bbq als voor het ontbijt moet je vooraf inschrijven. 

De toegang is gratis maar voor de parking betaal je 5 euro, de helft van het geld gaat naar een goed doel. Fietsen kan je dan weer gratis parkeren.

De straten rondom het kasteelpark worden parkeervrij gemaakt om een vlotte doorgang te verzekeren

Middeleeuwen

Lees meer over