Drie muzikale toppers brengen wereldcreatie bij de foto’s van Eddy Verloes in de kerk van Butsel

14 augustus 2021 | 10u34 | Gepost door christian.henn…
Vervloes en Co
De foto’s van de intussen internationaal bekende fotograaf Eddy Verloes slaan blijkbaar aan in de poëzie- en de muziekwereld. Terwijl hij het laatste jaar met zijn project ‘Buiten zinnen/Losing Our Minds’ in verschillende Europese landen en in de VS naam en faam heeft verworven, komt hij nu al aanzetten met een nieuw project: ‘We’ll meet again’. Muzikale toppers als Koen Wilmaers, Carlo Willems en Bart Watté verlenen hun medewerking (foto).

Zij brengen met o.a. ‘Homecoming’, een speciaal gemaakte compositie bij de foto’s van Verloes, een wereldpremière in de Sint-Michielkerk aan de Pastoriestraat van Butsel (Boutersem) tijdens het weekend van 21 en 22 augustus. De expo met foto’s van de hand van Eddy Verloes zijn er te bezichtigen van 13 tot 17 uur met zowel op zaterdag als op zondag om 15 uur een gratis concert van het trio topmuzikanten. “Het is een ongelooflijke eer”, zegt fotograaf Eddy Verloes," dat deze drie toppers zich hebben laten inspireren door mijn foto’s.” Niet alleen de bekende Nederlandse dichter Benno Barnard, maar ook Geert Jan Beeckman, Vlaams dichter en winnaar van  o.a. de Herman de Coninckprijs liet zich inspireren door de foto’s van Eddy Verloes, en zal er van de partij zijn.

We’ll meet again

“Het thema van dit project is niet toevallig ‘We’ll meet again’ “zegt fotograaf Verloes. “Het dekt verschillende ladingen. Mensen willen elkaar terug ontmoeten, verlangen terug naar een concert of event op een ‘normale manier’. Maar het thema verwijst ook naar een ontmoeting tussen verschillende culturen: de christelijke en de joodse.”

Foto’s van chassidische Joden gaan de confrontatie aan met de kruisweg. Er zijn evenwel ook nieuwe foto’s van de fotograaf te bewonderen. Daarnaast is er opnieuw een ontmoeting tussen de fotograaf Eddy Verloes en de dirigent- percussionist Koen Wilmaers, die beiden in een vorig leven samen de Leuven Plaza Proms hebben georganiseerd waarbij Carlo Willems steeds een vaste vedette was.

Lees verder onder de affiche

De affiche van het project

Samenwerking met drie topmuzikanten

Koen Wilmaers, zelf ook van Boutersem, is sinds 1995 professor aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, solopaukenist bij het internationaal gerenommeerde orkest Le Concert Olympique, speelde met tal van dirigenten waarbij concerttournees hem naar verschillende Europese landen en naar Japan brachten. Koen geeft ook les aan de muziekacademie van Tienen en De!Kunsthumaniora Antwerpen.

In kamermuziekverband werkt Koen al jarenlang samen met Carlo Willems uit Sint-Truiden, die op zijn beurt ook doceert aan de muziekacademie van Tienen, het Lemmensinstituut Leuven en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Ook hij speelde met verschillende grote dirigenten zoals Dirk Brossé en Philippe Herreweghe.

 En tot slot hebben we Bart Watté  uit Tienen, die soloklarinettist is bij de prestigieuze Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, en daarnaast ook nog actief is als componist en dirigent.

Lees meer over